O bombă pe masa Parlamentului. Ponta: Fondul lui Dragnea, gândit pentru grupuri de interese din Israel şi Rusia

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat, pe pagina sa de socializare, că deputaţii vor trebui să voteze, marţi, legea privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, proiectul de suflet al fostului şef PSD Liviu Dragnea. În opinia fostului premier, aleşii trebuie să respingă această iniţiativă pentru că „Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea şi Vâlcov la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia”.

În acest context, fostul social-democrat avertizează că dacă va fi aprobată, legea cu pricina “va lăsa România fără nicio companie naţională!”

„Azi este primul test al SCHIMBĂRII în Parlament! Putem să vedem, cu această ocazie, dacă Dragnea - Vâlcov - Dăncilă - Ghizdeanu mai conduc România sau nu.

Azi, la Camera Deputaţilor (punctul 9 pe ordinea de zi) trebuie votată Legea privind aprobarea Ordonanţei de Urgenţă privind Fondul Suveran! Deputaţii ProRomânia solicită tuturor grupurilor parlamentare să votăm pentru RESPINGEREA acestei iniţiative care afectează grav interesele naţionale ale României!

Dacă a uitat cineva - Fondul Suveran a fost gândit de Dragnea şi Vâlcov la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia / actele normative necesare au fost semnate de Dăncilă şi Teodorovici - se dorea trecerea ultimelor companii rămase încă în proprietatea României (Hidroelectrica, Romgaz, Aeroportul Otopeni, Portul Constanţa, Salrom şamd) în administrarea unor indivizi privaţi.

Toate aceste companii (care valorează aproximativ 20 de miliarde de euro şi reprezintă avuţia noastră comună) au fost evaluate de Ghizdeanu la mai puţin de 2 miliarde - frauda pusă la cale prin Fondul Suveran era de peste 18 miliarde de euro - şi lasă România fără nicio companie naţională!

Prin lupta noastră, a celor de la ProRomânia, şi a altor oameni politici şi jurnalişti oneşti - proiectul criminal a fost întârziat. Azi, în Camera Deputaţilor, putem să oprim definitiv această tentativă de fraudă fără precedent.

Cât despre sancţiuni penale - când vom avea cu adevărat instituţii anticorupţie în România o să fie traşi la răspundere cei vinovaţi! Acum însă .... nu se întâmplă nimic”, a scris, marţi, Victor Ponta pe Facebook.