Numărul turiştilor din România ar putea scădea anul viitor, spun oficialii MDRT

Epoch Times România
18.09.2012

Numărul turiştilor din România ar putea scădea anul viitor, totul depinzând de modul în care atât agenţiile, cât şi reprezentanţii Ministerului Turismului înţeleg să abordeze campaniile de promovare, a declarat, la The Money Channel, secretarul de stat în MDRT, Cristian Bărhălescu.

"Trebuie să privim cu atenţie la 2013, pentru că 2013 este posibil să ne aducă surprize plăcute, sau este posibil să ne aducă surprize neplăcute, în condiţiile în care nu ne aşezăm foarte bine pe o campanie de promovare, de promovare a României sau o campanie de promovare în străinătate a României", a spus Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Turismului.

Reprezentantul Ministerului Turismului spune că autorităţile şi patronatele din turism ar trebui să descopere exact ce anume îşi doresc: să promoveze turistic România românilor sau să o promoveze străinilor. În plus, în condiţii de criză, planul de marketing pentru turism ar trebui schimbat.

"O strategie stabilită clar pe acest segment în România nu a existat. De fiecare dată s-a ţinut cont de master plan, s-a ţinut cont de planul de management de brand şi acum de planul de marketing , îl urmăm pe aceste căi, dar trebuie să fim conştienţi că în condiţii de criză se impune o reajustare a planurilor pe care le ai de fiecare dată", a mai spus Bărhălescu.

În ceea ce priveşte celebra frunză devenită brand turistic, aceasta va reprezenta România şi pe viitor, spun reprezentanţii Ministerului Turismului. Potrivit acestora, unul din evenimentele majore din domeniu pe care se va concentra ministerul in continuare este Festivalul Olimpic al Tineretului European, ce va avea loc anul viitor în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor