Numărul secretarilor de stat din MAE a crescut, Ovidiu Dranga ar putea fi numit secretar de stat

Epoch Times România
23.06.2012

Numărul secretarilor de stat în MAE s-a suplimentat, iar cel de-al patrulea secretar de stat ar putea fi Ovidiu Dranga, actualul purtător de cuvânt, au declarat surse politice.

În prezent, posturile de secretari de stat în Ministerul de Externe sunt ocupate de Bogdan Aurescu, Luminiţa Odobescu şi Dan Petre.

Ministrul Andrei Marga a declarat încă din primele zile ale mandatului că numărul secretarilor de stat se va suplimenta.

Potrivit unei HG publicate vineri în Monitorul Oficial, cei patru secretari de stat sunt pentru afaceri europene, pentru afaceri strategice, pentru afaceri globale şi pentru relaţia cu Parlamentul şi diplomaţie publică. Ovidiu Dranga urmează să se ocupe de relaţia cu Parlamentul şi diplomaţie publică.

La 29 mai, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că Ovidiu Dranga, fostul ambasador al României la Bruxelles, a fost numit în funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei.

În vârstă de 45 de ani, Ovidiu Dranga este diplomat de carieră, cu gradul diplomatic de ministru plenipotenţiar. Angajat în MAE din 1991, a ocupat până în prezent funcţii atât în Centrala MAE, cât şi în serviciul exterior, cum ar fi cele de secretar I şi prim colaborator la Misiunea României la NATO (1996-2000), director al direcţiei NATO (2000-2001), director general pentru afaceri politice (2005-2007). În perioada 2001-2005, Ovidiu Dranga a fost locţiitorul secretarului de stat pentru politica de apărare şi integrare euro-atlantică din Ministerul Apărării Naţionale.

Ovidiu Dranga este absolvent al unui master în administraţie publică la Harvard University, „JFK School of Government” (2003-2004). De asemenea, este membru sau membru fondator al mai multor organizaţii neguvernamentale, precum Asociaţia „George C. Marshall”, Fundaţia „Manfred Wörner”, „Black Sea Trust Fund Advisory Board” şi „Clubul Harvard România-Moldova”. În perioada 2001-2005, a activat ca asistent asociat la SNSPA, Facultatea de relaţii internaţionale, şi lector la Academia Diplomatică.

Ovidiu Dranga a publicat peste 50 de articole în revistele şi a avut contribuţii la apariţia mai multor lucrări. A fost decorat cu Ordinul „Serviciul Credincios” în grad de cavaler (2002) şi cu Ordinul „Meritul Diplomatic” în grad de ofiţer (2006).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor