Numărul de decese cauzate de Ebola creşte în RD Congo

Agenţia pentru sănătate a Naţiunilor Unite a afirmat că focarul de Ebola din Republica Democrată Congo a ucis mai mult de 31 de persoane în ultima săptămână.

Această boală ar putea ameninţa şi oraşele mari din Congo, dacă nu este oprită la timp, au relatat oficialii pentru Reuters.

"Epidemia nu este sub control. Dimpotrivă situaţia este foarte, foarte gravă", a declarat Eugene Kabambi, purtător de cuvânt al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pentru agenţia de ştiri. Şi cinci lucrători în domeniul sănătăţii au fost ucişi de virus.

"Dacă nu se face nimic acum, boala va ajunge şi în alte locuri, chiar şi oraşele mari vor fi ameninţate", a adăugat el.

La mijlocul lunii august a fost declarată epidemie de Ebola în nord-vestul Congo.

În prezent, nu există niciun tratament cunoscut sau vaccin pentru Ebola, care a fost numită după un râu cu acelaşi nume din Congo şi care se răspândeşte prin contact cu persoanele infectate. Această boală este mortală în 40 până la 90 la sută din cazuri, cauzând hemoragii interne severe.

Gregory Hartl, purtător de cuvânt al OMS, a declarat pentru Associated Press că în prezent există 41 de "cazuri confirmate" şi 28 de cazuri suspecte.

În apropiere de Uganda, Ebola a ucis 16 oameni, dar lucrătorii din domeniul sănătăţii au spus că acest focar nu este legat de cel din Congo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe