"Nu se face, domnule general!" - Ciucă şi PNL, acuzaţi de minciună şi manipulare de către Lasconi

Elena Lasconi
D.B.
10.09.2024

Lidera USR şi candidata la preşedinţia României, Elena Lasconi, a acuzat PNL-ul şi pe liderul de partid Nicolae Ciucă de lipsă de maturitate şi de manipulare a opiniei publice când vine vorba de încheierea unei alianţe de dreapta.

Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN şi difuzat luni seara, Lasconi a declarat că, în realitate, nu a existat un dialog la nivel de conducere între userişti şi liberali privind o alianţă şi că afirmaţiile pe tema asta sunt „o minciună”.

Întrebată dacă există varianta de a face o unire a Dreptei, între USR şi PNL, dacă există această intenţie cu adevărat sau este o manipulare, Lasconi a replicat:

"E o manipulare. Ei nici acum nu m-au sunat. Au zis că au vorbit. Eu am citit în presă că cică au zis că au vorbit cu USR. Nu! E o minciună!

Şi este absolut jenant, şi este lipsă de maturitate din partea lor să aibă o asemenea atitudine. […] Întotdeauna ai mers cu Dreapta înainte ca ţară. Dacă vrei să guvernezi laşi la o parte orice orgolii".

Şefa USR a mai spus că în momentul de faţă PNL-ul este un brand puternic dar că, dacă Brătianu ar trăi acum, "niciunul dintre cei care conduc PNL acum nu ar mai exista".

"100% aş accepta un dialog cu PNL dar nu există dialog. Eu am vorbit cu mulţi membri PNL importanţi dar care nu ies în faţă acum, care bineînţeles că vor cu noi [USR – n.n.], e evident că vor cu noi, nu cu PSD, dar nu ai cu cine să vorbeşti", a mai spus Lasconi.

Întrebată dacă ar susţine un candidat comun care să fie al PNL-ului, lidera USR a răspuns că nu, pentru că liberalii nu au în momentul de faţă unul.

Cât despre teoria potrivit căreia Lasconi ar putea să fie "o Kamala Harris" a liberalilor, astfel încât PNL să îl retragă pe Nicolae Ciucă de la prezidenţiale, ea a spus:

"Dar dacă ei m-ar susţine pe mine la prezidenţiale […] Dacă se va întâmpla asta, ar fi pentru prima dată în istorie când am câştigat din primul tur şi pentru prima dată în istorie când România ar avea preşedinte o femeie".

Şefa USR acuză PNL-ul de lipsă de seriozitate. Ea a relatat că a văzut o ştire la TV care a lăsat-o perplexă:

„Aveam întâlnire cu domnul Ciucă şi cu domnul Motreanu şi am văzut la televizor că domnul Ciucă nu mai are loc în agendă pentru mine. OK!

Şi pe aia au jucat-o, şi aia a fost o manipulare şi o lipsă de maturitate. Şi tu spui că vrei să vorbeşti cu USR-ul. […] În primul rând că ai jignit o femeie. Nu se face asta, domnule general!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor