Nu lasati copiii sa sara peste micul dejun!

Nu lasati copiii sa sara peste micul dejun! Acesta imbunatateste vigilenta si starea de spirit precum si memoria de scurta durata si are un efect de reducere a iritabilitatii si a anxietatii.
Nu lasati copiii sa sara peste micul dejun! Acesta imbunatateste vigilenta si starea de spirit precum si memoria de scurta durata si are un efect de reducere a iritabilitatii si a anxietatii.

Prevalenta obezitatii in Statele Unite este foarte crescuta, afectand pesoane de orice varsta, sex, educatie, grup etnic sau nivel socio-economic. Copiii sunt in general supraponderali, mai ales aceia care sar peste micul dejun si prezinta o tendinta crescuta spre a consuma diferite snacks-uri si alimente bogate in grasimi. Conform studiilor, 59% a studentilor neglijeaza micul dejun de cel putin trei ori pe saptamana iar una din trei fete neglijeaza micul dejun zilnic.

"Sa rezisti opt ore sau chiar mai mult fara o alimentatie corespunzatoare, asa cum procedeaza foarte multi adolescenti, expune organismul la un stres suplimentar”, afirma Robert Murray de la Spitalul Pediatric Columbus, subliniind importanta micului dejun, cu ocazia Conferintei Nationale a Academiei Americane de Pediatrie. Cei care au tendinta de a sari peste micul dejun, insirand diferite motive, cum ar fi lipsa timpului, a poftei de mancare, cura de slabire, etc, sunt expusi la un risc dublu de a deveni supraponderali. Cercetatorii au aratat ca majoritatea persoanelor care reusesc sa pastreze o greutate corporala normala sunt cei care mananca la micul dejun. Studii incluzand copii si adolescenti indica o asociere intre mentinerea unui indice de masa corporala scazut si consumul sistematic a micului dejun. In mod ironic cei care mananca la micul dejun, desi consuma mai multe calori pe zi de obicei nu sunt supraponderali.

Exista evidente ca micul dejun imbunatateste vigilenta si starea de spirit precum si memoria de scurta durata si are un efect de reducere a iritabilitatii si a anxietatii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură