"Nu am văzut niciodată aşa ceva" - Laborator biologic chinezesc clandestin, descoperit într-un oraş izolat din California

Ceea ce ar fi trebuit să fie o clădire goală, folosită doar pentru depozitare, găzduia o instalaţie de testare de laborator biologic (Screenshot - ZeroHedge)
D.B.
31.07.2023

De ce ar funcţiona un laborator biologic condus de o companie chinezească dubioasă în Reedley, California, în centrul Văii San Joaquin, unde, potrivit ZeroHedge, ceea ce ar fi trebuit să fie o clădire goală, folosită doar pentru depozitare, găzduia o instalaţie de testare de laborator de tip piaţă neagră.

YourCentralValley.com relatează că descoperirea a fost făcută după ce un ofiţer local a observat un furtun de grădină care ieşea dintr-un perete din spate al clădirii.

Personalul din cadrul Sănătăţii Publice a mai observat mostre de sânge, ţesuturi şi alte mostre de fluide corporale şi seruri şi, de asemenea, mii de flacoane de fluide neetichetate şi materiale biologice suspecte.

În plus, au fost găsiţi 900 de şoareci modificaţi genetic - creaţi pentru a contracta şi a transmite virusul care provoacă boala COVID-19 - trăind în condiţii "inumane".

773 dintre şoareci au trebuit să fie eutanasiaţi, iar oficialii au găsit alţi 178 de şoareci deja morţi.

"Aceasta este o situaţie neobişnuită. Sunt în guvern de 25 de ani. Nu am văzut niciodată aşa ceva", a declarat Nicole Zieba, managerul oraşului Reedley.

Chiar şi oficialii din domeniul sănătăţii din judeţ au rămas şocaţi.

"Nu am mai văzut aşa ceva în cei 26 de ani de carieră în cadrul comitatului Fresno", a declarat Joe Prado, director adjunct al Departamentului de Sănătate Publică din Fresno.

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention / CDC) a testat substanţele, detectând cel puţin 20 de agenţi potenţial infecţioşi, inclusiv coronavirus, HIV, hepatită şi herpes, potrivit unei adrese din 6 iunie a Serviciilor de Sănătate.

Agenţii au găsit, de asemenea, mii de colete, multe dintre ele cu etichete de expediere din China. Mai jos este o fotografie inclusă în documentele tribunalului din California.

Imagine din laboratorul clandestin gestionat de chinezi în California (Screenshot - ZeroHedge)
Imagine din laboratorul clandestin gestionat de chinezi în California (Screenshot - ZeroHedge)

NBC News relatează că, în urma unei investigaţii, s-a constatat că Prestige BioTech era chiriaşul, o companie înregistrată în Nevada şi care nu deţinea licenţă pentru afaceri în California. Oficialii oraşului au vorbit cu Xiuquin Yao, identificat ca fiind preşedintele companiei, prin intermediul e-mail-urilor incluse în documentele tribunalului.

Yao le-a spus oficialilor că Prestige BioTech a mutat bunuri aparţinând unei companii defuncte, Universal Meditech Inc. în depozitul din Reedley din Fresno, după ce UMI a dat faliment. Prestige BioTech a fost creditor al UMI şi a fost identificat ca succesor al acesteia, potrivit documentelor judiciare.

Oficialii nu au reuşit să obţină nicio adresă din California pentru niciuna dintre companii, cu excepţia locaţiei anterioare din Fresno, de unde UMI fusese evacuată.

"Celelalte adrese furnizate pentru agenţii autorizaţi identificaţi erau fie birouri goale, fie adrese din China care nu au putut fi verificate", se arată în documentele tribunalului.

După cum se întreabă Kyle Bass într-o scurtă postare pe Twitter:

"Este acest laborator ilegal vârful icebergului? Câte alte laboratoare de agenţi biologici vor fi găsite?"

O descoperire norocoasă

Laboratorul a fost descoperit de către ofiţeri locali ai oraşului Reedley, California, când au văzut un furtun de grădină ataşat la clădire şi au investigat.

Investigaţia privind acest laborator chinezesc ilegal de agenţi biologici trebuie să fie gestionată la cele mai înalte niveluri ale forţelor de ordine din SUA pentru a determina un plan cuprinzător de protejare a securităţii naţionale a SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor