Djokovic revine la Indian Wells cu o victorie şi ajunge la 400 de meciuri câştigate în Masters 1000

Novak Djokovic vs. Aleksandar Vukic
Novak Djokovic vs. Aleksandar Vukic (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
10.03.2024

Novak Djokovic a revenit sâmbătă la Indian Wells după cinci ani, învingându-l la limită pe australianul Aleksandar Vukic în turul al doilea şi înregistrând a 400-a victorie în meciuri de Masters 1000.

Sârbul se află la şase victorii de recordul deţinut de spaniolul Rafa Nadal, cu 406. Djokovic are însă cel mai bun procentaj de victorii (82,3%) şi recordul de titluri totale (40) la Masters 1000.

Balcanicul (numărul unu mondial) l-a învins pe Vukic (nr. 69 ATP) cu 6-2, 5-7, 6-3, în două ore şi zece minute. A fost primul său meci de la înfrângerea din semifinalele Australian Open în faţa italianului Jannik Sinner.

De cinci ori campion în deşertul californian, Djokovic nu mai participase la primul Masters 1000 al anului din 2019, din cauza pandemiei de coronavirus şi a faptului că nu s-a vaccinat.

"Cinci ani este o perioadă destul de lungă pentru un jucător profesionist de tenis, de când am jucat aici ultima dată, în 2019. Însă m-am simţit ca şi cum ar fi fost ieri", a spus Djokovic.

"M-am conectat foarte repede cu publicul şi cu toţi cei pe care nu îi văzusem în cinci ani. Sunt atât de mulţi oameni care vin la antrenament, nu doar ai mei. Este uimitor să vezi atât de multă pasiune, respect şi apreciere pentru tenis şi pentru jucătorii de tenis. Este uimitor să fii în Paradisul Tenisului", a declarat numărul 1 mondial.

Djokovic a lăudat abordarea îndrăzneaţă a lui Vukic. "A jucat incredibil şi merită toate laudele şi aplauzele", a spus Djokovic. "Publicul a apreciat cu adevărat tenisul său, iar calitatea a fost foarte ridicată. A reuşit forehanduri devastatoare şi servicii zdrobitoare. A fost greu să treci de el”.

"El insista şi mingea intra. Am reuşit să-mi dau seama cum să joc în setul al treilea şi, odată ce i-am blocat serviciul, am simţit că m-am îmbunătăţit puţin şi am terminat meciul cu stil."

Djokovic, care a petrecut un număr record de 415 săptămâni pe locul 1 în clasamentul FIP ATP, a câştigat ultima dată BNP Paribas Open în 2016, când a ridicat trofeul pentru al treilea an consecutiv.

În turul al treilea, Djokovic îl va înfrunta pe italianul Luca Nardi (nr. 123 ATP), care a intrat pe tabloul principal ca lucky loser, după retragerea argentinianului Tomas Etcheverry (nr. 30 ATP). Luca Nardi l-a învins pe chinezul Zhang Zhizhen cu scorul 6-3, 3-6, 6-3, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor