Novak Djokovic, la un meci distanţă de finala de la Roland Garros [video]

Liderul ierarhiei ATP s-a calificat în penultimul act al circuitului din capitala Franţei după o victorie în patru seturi înregsitrată în faţa ibericului Pablo Carreno Busta, scor final 4-6, 6-2, 6-3, 6-4.
Tenismanul sârb Novak Djokovik.
Tenismanul sârb Novak Djokovik. (Getty Images)

Novak Djokovic (1 ATP) continuă parcursul bun pe zgura pariziană, sârbul calificându-se în semifinalele turneului de Mare Şlem în urma succesului cu scorul de 4-6, 6-2, 6-3, 6-4, obţinută în faţa spaniolului Pablo Carreno Busta (29 ani, 18 ATP).

Veteranul sârb (33 de ani), aflat pentru a zecea oară în această fază a competiţiei, s-a impus cu greu după trei ore şi 10 minute de joc efectiv. Acesta nu s-a aflat însă în cea mai bună formă fizică a sa, acuzând dureri la gât şi umeri pe parcursul jocului.

În continuare, în lupta pentru marea finală, sârbul va trebui să treacă de grecul Stefanos Tsitsipas (6 ATP), care a dispus la rândul său, cu 7-5, 6-2, 6-3, de rusul Andrei Rublev.

În cealaltă semifinală se vor duela spaniolul Rafael Nadal (2 ATP) - campionul en-titre, şi argentinianul Diego Schwartzman (14 ATP).