Noua conducere cubaneza poate imbunatati drepturile omului

Fidel si Raul Castro. (www.amnesty.org)
Epoch Times România
22.02.2008

Organizatia Amnesty International a cerut noului guvern cubanez sa permita organismelor ONU pentru drepturile omului si organizatiilor independente pentru drepturile omului sa viziteze tara.

Un purtator de cuvant al organizatiei a declarat ca decizia lui Fidel Castro de a demisiona de la conducerea tarii paveaza drumul pentru reforme pozitive privind drepturile omului.

"Noua conducere cubaneza trebuie sa profite de aceasta schimbare pentru a introduce reformele necesare care sa garanteze protejarea drepturilor omului,” sustine consilierul special al Amnesty International Javier Zuñiga.

“Reforma in Cuba trebuie sa inceapa cu eliberarea neconditionata a tuturor prizonierilor constiintei, cu revizuirea juridica a tuturor condamnarilor pronuntate dupa procese incorecte, abolirea pedepsei cu moartea si introducerea de masuri pentru a asigura respectarea libertatilor fundamentale si independenta juridicului.”

Patru activisti cubanezi au fost eliberati recent din inchisoare, o miscare bine primita de Amnesty International. Organizatia a cerut presedintelui Raul Castro sa elibereze urgent cei 58 de prizonieri ai constiintei ramasi inchisi si sa garanteze dreptul la exprimare pe insula.

Amnesty International a cerut de asemenea comunitatii internationale, in particular Statelor Unite, sa aboleasca politicile si practicile, precum embargoul american, care afecteaza drepturile cubanezilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor