Nou record în alpinism: un japonez de 80 de ani cucereşte Everestul



Aventurierul japonez de 80 de ani Yuichiro Miura (dr) şi fiul său Gota se odihnesc în drum spre o tabără la 6.500 metri, în timpul încercării lor de a ajunge pe Everest, 17 mai 2013.
Aventurierul japonez de 80 de ani Yuichiro Miura (dr) şi fiul său Gota se odihnesc în drum spre o tabără la 6.500 metri, în timpul încercării lor de a ajunge pe Everest, 17 mai 2013. (AP Photo/Miura Dolphins)

Yuichiro Miura cucereşte Everestul din nou! Alpinistul japonez, în vârsta de 80 de ani, a început escaladarea acum o săptămână. În această dimineaţă a cucerit vârful Everest, reintrând în Cartea Recordurilor ca cel mai bătrân om care a reuşit această performanţă, conform BBC.

Este cea de a treia escaladare a Everestului pentru Yuichiro Miura, care a mai urcat muntele în 2003, pe când avea 70 de ani, şi apoi, din nou la 75 de ani.

Anterior acestei ultime reuşite a lui Yuichiro Miura, recordul de cel mai vârstnic alpinist care escaladează Everestul îi aparţinea nepalezului Bahadur Scherchan, care a escladat celebrul munte la vârsta de 76 de ani, în anul 2008.

Pentru a-şi recăpăta titlul, Scherchan, ajuns acum la vârsta de 81 de ani, va încerca să cucerească din nou vârful Everest, ascensiunea fiind programată să înceapă săptămâna viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură