Nota de plată după întâlnirea cu interlopii clanului Duduianu: Şeful Poliţiei Române a demisionat

Chestorul Silviu Vasilescu
Chestorul Silviu Vasilescu (Screenshot)

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Liviu Vasilescu, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă alături de secretarul de stat Bogdan Despescu, că îşi dă demisia din fruntea instituţiei.

"Atât ca ofiţer de execuţie, cât şi ca manager, mi-am făcut datoria cu onoare şi bună-credinţă, integritatea profesională fiind principiul care m-a ghidat în întreaga carieră. În ultimul timp am constatat un atac concertat asupra Poliţiei Române şi a Ministerului Afacerilor Interne, într-o perioadă în care ţara are nevoie de linişte şi conjugarea tuturor eforturilor pentru protejarea cetăţenilor. (...) În permanenţă mi-am asumat responsabilitatea deciziilor. Şi totdeauna mi-au plăcut şi surprizele. În acelaşi cadru, vă rog să îmi permiteţi ca de astăzi să mă retrag din funcţia de inspector general al Poliţiei Române, să rămân ofiţer de Poliţie şi să îndeplinesc sarcinile ce îmi vor fi încredinţate", a declarat Liviu Vasilescu.

Vă invităm să urmăriţi integral conferinţa.

Reamintim că, pe data de 25 august, Adevărul a prezentat imagini video care dovedesc că trei şefi din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian, fratele defunctului Emi Pian, şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a fostului lider interlop. Interlopul mort era depus de trei zile la domiciliu, nu la o capelă, aşa cum prevede legea şi, în plus, toate normele de protecţie anti-COVID-19 erau încălcate de Duduienii care îşi plângeau liderul.

Era vorba de şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.