Norvegia cere Belarusului informaţii despre sejurul lui Breivik în această ţară

Anders Behring Breivik, autorul masacrului din Norvegia. (Facebook via Getty Images)
Epoch Times România
24.02.2012

Parchetul din Oslo a cerut Parchetului General belarus să-i furnizeze informaţii despre perioada în care teroristul norvegian Anders Breivik a stat în fosta republică sovietică, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de autorităţile de la Minsk.

"Parchetul districtului Oslo (...) a adresat Parchetului General din Belarus o cerere de asistenţă judiciară legată de ancheta privind dublul atac comis în 22 iulie 2011, în Norvegia, de Anders Behring Breivik", se arată în document.

Potrivit Parchetului belarus, autorităţile norvegiene vor să obţină informaţii despre şederea lui Breivik în Belarus în 2005 şi despre contactele sale în această ţară.

Comisia belarusă pentru apărarea frontierelor a confirmat în trecut că teroristul norvegian a mers în Belarus în urmă cu câţiva ani. Potrivit presei, acolo el ar fi întâlnit o femeie care trăieşte în prezent în SUA.

Dublul atac comis în 22 iulie în Norvegia s-a soldat cu 77 de morţi, dintre care 68 au fost împuşcaţi pe insula Utoya şi opt şi-au pierdut viaţa într-o explozie produsă în apropiere de sediul guvernului norvegian.

Poliţia l-a arestat pe Anders Breivik, în vârstă de 32 de ani, care şi-a recunoscut faptele, dar nu a pledat vinovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor