Norica Nicolai solicită intervenţia Comisiei Europene în legătură cu cazul DNA-Antena 3

Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Norica Nicolai
Consiliul Naţional şi Delegaţia Permanentă PNL, Norica Nicolai (Epoch Times România)
Epoch Times România
08.08.2013

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai s-a adresat Comisiei Europene solicitând intervenţia Comisiei în legătură cu cazul DNA-Antena 3. O asemenea scrisoare i-a trimis şi Comisarului European pe Justiţie, Viviane Reding, menţionând că aşteaptă să primească un răspuns obiectiv în "viitorul apropiat", comunică site-ul eturbonews.com.

"Să investighezi un întreg grup media de la CEO, la jurnalişti şi staff-ul tehnic în baza unor presupuse acte ale directorului general al companiei este un act clar de intimidare şi ar putea crea un precedent periculos", subliniază europarlamentarul PNL.

Norica Nicolai a adăugat că postul TV "doar îşi face treaba", adăugând că nu este prima oară când Antena 3 simte presiuni.

"Suntem martorii unui atac orchestrat, unul dintr-un lung şir, ce demonstrează DNA şi-a pierdut orice pretenţie de independenţă", a afirmat europarlamentarul.

"Era şi timpul ca instituţia Comisiei Europene, ce monitorizează România prin MCV să acţioneze la ameninţările la adresa libertăţii presei din ţară", a adăugat Norica Nicolai.

În urmă cu câteva zile, procurorii DNA au trimis în judecată Antena 3 pentru complicitate la infracţiunea de şantaj în dosarul deschis CEO-ului Antena Group, Sorin Alexandrescu.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Directorul general al Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, este cercetat în libertate în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe administratorul RCS&RDS Ioan Bendei să semneze un contract de retransmitere prin satelit a programelor Antena TV.

Sorin Alexandrescu a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, când Tribunalul Bucureşti i-a înlocuit măsura dispusă de Judecătoria Sectorului 1 cu interdicţie de a părăsi ţara.

Alexandrescu a depus, în 22 iulie, o plângere penală la Parchetul Judecătoriei Sectorului 5, pentru denunţ calomnios în cazul administratorului RCS&RDS Ioan Bendei, arătând că acesta a folosit date false sau eronate atunci când l-a denunţat la DNA.

În 11 iulie, procurorii au extins cercetările în dosarul lui Sorin Alexandrescu şi au dispus începerea urmăririi penale faţă de Camelia Rodica Voiculescu, în calitate de asociat la SC Antena TV Group SA şi la SC Intact Publishing SRL, şi de George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, pentru complicitate la şantaj.

De asemenea, sunt cercetate SC Antena TV Group SA şi SC Intact Publishing SRL, pentru şantaj, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor