"Nori negri la orizont" - Maersk avertizează asupra deteriorării rapide a situaţiei economice

Navă de transport a companiei daneze Maersk.
Navă de transport a companiei daneze Maersk. (Captură Foto)

A.P. Moller-Maersk Group S.A., cel mai mare proprietar mondial de nave container şi unul dintre cei mai buni indicatori pentru comerţul global, şi-a redus perspectivele de creştere a cererii globale de containere pentru anul 2022 şi a avertizat că anul viitor situaţia s-ar putea înrăutăţi, informează ZeroHedge.

Avertismentul Maersk cu privire la încetinirea cererii de containere şi la turbulenţele economice care vor urma a fost transmis într-un raport privind rezultatele din trimestrul al treilea publicat joi şi într-un interviu acordat de către directorul executiv al companiei pentru Bloomberg.

Compania cu sediul la Copenhaga şi-a redus perspectivele de creştere a cererii globale de containere pentru 2022 la un declin de 2-4%, faţă de estimarea anterioară de plus sau minus 1%. Prognoza a făcut ca acţiunile Maersk să scadă cu aproape 6%.

"Cu toate acestea, este clar că tarifele de transport de marfă au atins un nivel maxim şi au început să se normalizeze în timpul trimestrului, determinate atât de scăderea cererii, cât şi de atenuarea congestiei lanţului de aprovizionare. Aşa cum am anticipat pe tot parcursul anului, câştigurile din Ocean vor scădea în perioadele următoare", a scris Maersk în raportul de profit.

"Există o mulţime de nori negri la orizont", a continuat compania, adăugând că "acest lucru cântăreşte asupra puterii de cumpărare a consumatorilor, ceea ce, la rândul său, are un impact asupra cererii globale de transport şi logistică".

Apoi a avertizat: "Odată cu războiul din Ucraina, o criză energetică în Europa, o inflaţie ridicată şi o recesiune globală iminentă".

Directorul general al Maersk, Soren Skou, s-a alăturat în această dimineaţă postului Bloomberg TV pentru un interviu în care a declarat că "este foarte greu să fii foarte optimist cu un război la uşa noastră şi o criză energetică mai mare în această iarnă, astfel încât acest lucru are un impact asupra încrederii consumatorilor şi, prin urmare, şi asupra cererii".

"Comerţul global se mişcă înapoi în acest an", a adăugat el.

Compania se aşteaptă ca piaţa globală a containerelor să fie "în general plată sau negativă", deoarece riscurile din 2023 sunt "înclinate în sens negativ" din cauza influenţelor de natură macroeconomică. Skou a precizat în interviu că este "în mod clar mai bine pentru economie şi pentru clienţii noştri" să avem tarife de transport mai mici.

În luna mai exista deja preocuparea că se apropie o inversare a "efectul bullwhip" - "penurie de orice", deoarece creşterea fulminantă a stocurilor (rezultatul supracomenzilor din epoca Covid din cauza lanţurilor de aprovizionare blocate) era pe cale să lovească o economie şubredă, iar preţurile bunurilor vor scădea, deoarece companiile vor fi forţate să lichideze stocurile în exces într-o recesiune.

Companiile din toate domeniile sunt umflate de stocuri. Acest lucru se poate vedea în raportul stocuri/vânzări, care a atins maxime de mai multe decenii - forţând importatorii să reducă livrările de la furnizorii din străinătate.

Deoarece importatorii sunt blocaţi cu stocuri, au redus comenzile de la producătorii din străinătate, ceea ce a dus la o prăbuşire a tarifelor spot pentru containere. Chiar şi în măsura în care marile companii de transport maritim îşi anulează cursele.

Avertismentul Maersk vine în contextul în care băncile centrale sunt angajate în cele mai agresive creşteri ale ratelor de dobândă din ultimele decenii pentru a înăbuşi inflaţia. Orice înăsprire excesivă ar putea declanşa o recesiune globală anul viitor.

Poate că PMI-urile consolidate din industria prelucrătoare ale JP Morgan sugerează că riscurile tot mai mari de recesiune şi scăderea presiunii asupra preţurilor sunt o temă importantă în 2023.