Nordul Italiei sub asediul virusului Wuhan: A fost anunţat cel de-al şaselea deces. Peste 200 de infecţii

Coronavirusul MERS
Coronavirusul MERS (AP Photo/National Institute for Allergy and Infectious Diseases via The Canadian Press)

UPDATE. Agenţia de presă Ansa a anunţat un al şaselea deces generat de coronavirus în nordul Italiei. Este vorba despre o femeie din Crema, care fusese transferată duminică la Spitalul civil din Brescia.

În urma controlului, femeia fusese depistată "pozitiv" cu coronavirus, dar se pare că a contribuit la decesul său şi starea precară de sănătate, victima având şi cancer.

În acest moment, situaţia cazurilor de coronavirus în Italia se prezintă astfel: 168 de persoane infectate în Lombardia (din care 5 au decedat), 18 în Emilia Romagna, 4 în Piemont şi 3 în Lazio (un cuplu chinez la Spallanzani şi un cercetător demisionat).

Dintre cele 213 persoane infectate care au fost confirmate până acum, 99 sunt spitalizate cu simptome în spital, 23 sunt în terapie intensivă şi 91 în izolare la domiciliu. În Veneto, cazurile confirmate de coronavirus au crescut la 32, faţă de 27 în această dimineaţă: 24 de pacienţi din Vo 'Euganeo, 4 cazuri din Mirano şi 4 cazuri în Veneţia.

* * *

Cu circa o oră în urmă, în Italia a fost anunţat cel de-al cincilea deces provocat de virusul Wuhan. Este vorba despre un pacient aflat la spitalul Sacco, în regiunea Lombardia, respectiv un bărbat în vârstă de 88 de ani originar din localitatea Caselle Lanne, anunţă Il Corriere della Citta

Bărbatul a murit în dimineaţă zilei de luni, la câteva ore după decesul anunţat în Bergamo.

Până la această oră, în Italia s-au înregistrat 5 decese provocate de coronavirus, 4 în regiunea Lombardia şi unul în regiunea Veneto.

Reamintim că, în urmă cu doar câteva ore, fusese anunţat al patrulea deces, cel al unui bărbat în vârstă de 84 de ani din Bergamo. Între timp, cazurile de persoane contagiate cu coronavirus în Lombardia au depăşit cifra de 200, reprezentând cel mai mare focar din afară Asiei. În acest moment, 11 localităţi sunt în carantină.

Singurele cazuri din sud au fost până acum un cuplu de chinezi din Roma, care au avut rezultate pozitive la teste la începutul acestei luni.

Au fost închise şi Domul din Milano precum şi Teatrul Scala, iar Veneţia a suspendat carnavalul ce ar fi trebuit să se desfăşoare zilele acestea pe străzile oraşului, iar în Roma au fost suspendate concursurile naţionale.

De asemenea, unele meciuri de fotbal au fost anulate, iar altele s-ar putea juca fără spectatori. În unele oraşe au fost închise şcolile, restaurantele şi barurile.

La Milano, Bursa era luni în cădere liberă, anunţa Corriere della Sera.

Coronavirusul Wuhan, numit după oraşul în care a fost depistat pentru prima dată, a generat temeri în privinţa declanşării unei adevărate pandemii, în condiţiile în care au fost confirmate îmbolnăviri cu acest virus în China, Hong Kong, Macao, Taiwan, Australia, Cambodgia, Canada, Franţa, Germania, Japonia, Malaezia, Nepal, Sri Lanka, Singapore, Tailanda, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Statele Unite, Iran, Italia sau Vietnam. Mai multe oraşe chineze, precum Wuhan, rămân în carantină, iar China se confrunta cu o izolare internaţională.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe