Noii cyber-agenţi ai FBI vor putea fuma marijuana

(MANDEL NGAN/AFP/Getty Images)

Condiţiile de bază pentru un agent FBI sunt foarte clare: 'Vor fi excluşi aspiranţii care au fumat marijuana în ultimii trei ani', se arată pe pagina web a Biroului Federal de Investigaţii. Totuşi, dificultăţile agenţiei americane de a găsi noi hackeri l-a determinat pe directorul său, James B. Comey, să-şi propună să elimine această regulă. Motivul: cei mai buni hackeri din ţară consumă această substanţă, informează vineri ziarul spaniol ABC.

Directorul FBI a recunoscut că are probleme în angajarea de noi hackeri 'curaţi' şi se arată dispus să relaxeze această regulă. 'Trebuie să angajez o echipă care să combată cyber-infracţiunile, iar unii dintre aceşti băieţi sunt obişnuiţi să fumeze iarbă în drum spre interviu', a spus el. Prin aceste declaraţii pronunţate la o conferinţă de presă la New York şi preluate de cotidianul Wall Street Journal, James B. Comey a dat clar de înţeles că noi cyber-agenţi îşi vor putea continua obiceiul.

Pentru a verifica cele spuse, unul din participanţii a relatat că un prieten al său a fost nevoit să renunţe să se angajeze pentru că nu îndeplinea condiţia impusă de FBI, însă directorul James B. Comey i-a recomandat să uite de a ce a fost până acum şi să-şi prezinte cererea de admitere.

'Relaxarea' FBI cu privire la politica de intoleranţă privind marijuana răspunde nevoii de angajare de noi agenţi care să lupte împotriva delictelor informatice. Războaiele viitorului se vor da pe Internet. SUA au demonstrat că în această luptă se află în avangardă după ce i-a trimis în judecată pe cinci 'hackeri' militari chinezi care au pătruns în sistem şi au furat secrete comerciale ale mai multor companii americane.

Pentru a putea continua această luptă, FBI va angaja două mii de noi agenţi. Mulţi dintre viitorii agenţi vor fi, potrivit afirmaţiilor propriului director, tineri hackeri cărora le place să fumeze marijuana. Vestea bună pentru ei este, că de-acum încolo, nu vor fi nevoiţi să renunţe la viciul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe