Noaptea Muzeelor la Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu

Muzeul ASTRA a pregatit, si in acest an, un program bogat pentru Noaptea Muzeelor, imbinand educatia cu divertismentul, plimbarile de agrement cu atelierele de observare astronomica, muzica populara cu jazzul si multe altele.

Incepand cu orele 21,00, in Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA (in aer liber), pe scena de pe lac, va fi prezentat spectacolul Casanova, realizat de Teatrul National din Targu-Mures. Casanova este o comedie bazata pe texte erotice venetiene din perioada renascentista. Regizorul si scenograful M. C. Ranin a construit un spectacol in care culoarea, lumina, costumele si universul sonor - de un fast extraordinar - se imbina cu jocul plin de fantezie si energie al trupei teatrului. Sosirea la Venetia a lui Casanova isca o serie intreaga de incurcaturi, pline de umor si ironie, prilej de a ne reintalni cu nenumaratele pagini dedicate ilustrului personaj. Actorii dau viata, cu un haz debordant, intrigii si uneltirilor ce se tes in jurul celebrului Casanova, intr-un peisaj venetian fluid...

Jazzul va fi bine reprezentat la aceasta editie, prin doua recitaluri: Radu Ghizasan va concerta in Muzeul in aer liber, incepand cu orele 22,15, iar trupa Guilty lemon va concerta la "Casa Artelor”, incepand cu orele 22,30.

Nu va lipsi, bineinteles, nici folclorul. Grupul barbatesc Cetina de brad va concerta pe scena de pe lac incepand cu orele 19,00, fiind urmat de Calusarii din Rasinari si de ansamblul Plaiuri sibiene.

Iubitorii de film sunt invitati in sala de conferinta a Pavilionului Central (in Muzeul in aer liber), unde Studioul ASTRA Film va difuza urmatoarele productii: Muzeul ASTRA 2007 (Dumitru Budrala, Romania, 2008, 34 min), Rudaria. Satul morilor (Dumitru Budrala, Romania, 2001, 22 min); Sibiu (Dumitru Budrala, Romania, 2007, 26 min); Olarul din Binis (Cosmin Tiglar, Romania, 2006, 27 min); Viva Constanta! (Emese Ambrus, Romania, 2007, 48 min); A fancy house / O casa aparte si Sapte povestiri de dincolo. Strigoii (Florin Iepan, Romania, 1999, 46 min). Filmele vor fi difuzate intre orele 20,00 si 01,00.

Unitatile muzeale din Piata Mica vor oferi vizite ghidate si conferinte, incepand cu orele 20,00, iar Etno-Tehno Parcul din Muzeul in aer liber va gazdui workshopul de astronomie populara, intre orele 22,00 si 01,00.

Concertul de toaca de la Biserica din Bezded (orele 18,00), spectacolul de dans medieval al trupei Amaro, precum si concursurile de tot felul vor completa programul din acest an.

Asadar, un program pentru toate varstele si pe toate gusturile, in 15 mai 2010, la Muzeul ASTRA! Veniti sa priviti muzeul altfel, veniti sa va bucurati de Noaptea Muzeelor! Intrarea este libera in toate unitatile muzeale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură