"Nimeni nu e înger" - Cum justifică Orban racolarea masivă de primari PSD

Ludovic Orban
Ludovic Orban (Epoch Times România)

Preşedintele PNL Ludovic Orban a justificat, la Digi24, racolarea mai multor primari PSD de către partidul său, în vederea alegerilor locale, prin faptul că traseismul se întâmplă la toate partidele.

"PNL, fiind la guvernare în 2006, a modificat legea privind statutul aleşilor locali, nepermiţând primarilor şi consilierilor locali să schimbe partidul politic în timpul mandatului. Cred că această lege trebuie completată, deşi aici e o chestiune legată de dreptul de a fi ales. Până la urmă e tot o chestiune de decizie la nivel politic. Personal, sunt împotriva traseismului politic. M-am înscris într-un partid şi de 30 de ani sunt în acel partid. Au mai fost accidente, n-a fost decizia mea. În câteva judeţe a fost această decizie. Din cei care au venit cei mai mulţi au fost în PNL, au fost luaţi aproape cu japca, prin ordonanţa 55, când era la guvernare PSD. Traseismul politic, din păcate, nu se manifestă numai la noi, se manifestă la toate partidele. Sunt exemple notorii. Ne-au acuzat de exemplu la Giurgiu, că au venit nişte primari la noi. La Giurgiu, PSD merge cu candidat la primărie care e fostul preşedinte al organizaţiei municipale PNL. La Roman, PSD ne-a luat fostul primar. A fost declarat incompatibil definitiv, nu l-am mai susţinut, s-a dus frumuşel la PSD", a precizat Orban.

Potrivit şefului PNL, până la urmă, instanţa i-a respins candidatura respectivului politician, dar pentru PSD a fost bun incompatibil.

"Avem foarte multe situaţii. Nimeni nu e înger. La Iaşi, ne acuză unii că a venit Chirica la noi. El s-a despărţit de PSD imediat după Ordonanţa 13, luând poziţie publică şi împotriva lui Dragnea. Dar nu se uită că candidatul la preşedinţia Consiliului Judeţean al acelei formaţiuni politice (USR-PLUS, n.r.) este traseist venit din PNL, că n-a fost el desemnat primar. La Alba Iulia, candidatul aceleiaşi formaţiuni politice este plecat de la PNL, după ce a fost viceprimar PNL. Dacă vreţi, vă dau zeci de exemple în fiecare judeţ despre traseismul politic. Un om care vine oarecum dintr-o anumită doză de oportunism... sunt unii care au venit alături de noi nu neapărat că ţin la PNL, ci că estimează că PNL va guverna în următorii 4 ani şi ca să aibă o relaţie mai bună cu zona guvernamentală, prin accesul la fonduri. Eu le-am transmis la toţi: nu există subiectivism în alocarea de fonduri", a declarat Orban.