Nigerianul Henry, de la Delta Tulcea, decedat pe teren

Epoch Times România
05.08.2012

Atacantul nigerian Chinonso Ihelewere Henry, de la echipa de ligă secundă Delta Tulcea, a decedat duminică, în urma unui infarct suferit pe terenul de joc de la Baloteşti, într-un meci amical de fotbal cu echipa locală.

Henry, născut pe 8 iulie 1991, s-a prăbuşit pe gazon la puţin timp după ce intrase în joc, în repriza a doua, fără a exista un contact fizic cu alt jucător, conform martorilor. Lui Henry i s-a acordat primul ajutor de către medicul echipei, iar salvarea a sosit după circa 10 minute şi s-a încercat resuscitarea fotbalistului timp de o oră, înainte de a fi declarat mort.

"Echipajul SMURD a fost solicitat duminică în cazul unui fotbalist care a căzut pe teren. I s-au făcut manevre de resuscitare mai bine de o oră, însă nu a răspuns şi s-a declarat decesul. Acum de caz se ocupă INML", a declarat, pentru AGERPRES, Bogdan Opriţa, şeful SMURD Bucureşti-Ilfov.

Decesul jucătorului a fost declarat la ora 13,12, el fiind preluat de Institutul de Medicină Legală pentru efectuarea autopsiei şi stabilirea cauzei morţii lui Henry, fotbalist care joacă în România de când era junior. Henry, jucător pe care Pandurii a dorit să îl transfere în iarnă, juca la Delta Tulcea din 2010, când a venit de la Farul Constanţa.

Fotbalistul românesc se confruntă astfel cu al treilea caz de moarte subită din ultimii 13 ani, după cele ale jucătorilor Ştefan Vrăbioru şi Cătălin Hîldan (2000), care şi-au pierdut la rândul lor viaţa pe teren, în timpul unor jocuri.

Vrăbioru, fost component al echipei Astra Ploieşti, a încetat din viaţă pe 24 iulie 1999, la vârsta de 23 ani, în cursul unui meci cu Rapid Bucureşti. Ca şi Henry, el intrare pe teren de puţin timp (13 minute) şi s-a prăbuşit pe gazon, decedând în drum spre spital.

Un an mai târziu, pe 5 octombrie 2000, căpitanul echipei Dinamo Bucureşti, Cătălin Hîldan, a încetat din viaţă, la 24 de ani, în cursul unui amical disputat la Olteniţa, cauza morţii fiind un accident vascular cerebral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor