Nicuşor Dan s-a întors cu buldozerele la şantierul deschis de Băluţă. Ciocniri între poliţiile locale

Nicusor Dan (Captura video)
Loredana Diacu
15.10.2024

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, s-a întors luni seară în Piaţa Unirii cu o dispoziţie către Poliţia Locală Municipală de a desfiinţa şantierul deschis de Primăria Sectorului 4 pentru refacerea Planşeului Unirii, şantier pentru care, potrivit lui Nicuşor Dan, nu există autorizaţie.

Poliţia Locală Sector 4 a făcut scut în faţa excavatoarelor, pentru a împiedica demolarea. Ulterior, doi angajaţi ai respectivei instituţii au susţinut că au fost răniţi.

Reamintim că şeful Poliţiei Locale Sector 4 este Antoniu Goleac. Potrivit Libertatea, Goleac a apărut de mai multe ori de-a lungul timpului în preajma unor membri ai Clanului Sportivilor, el fiind fotografiat chiar la piscina lui Robert Nica, şeful respectivului clan.

Antonio Goleac este şi fiul fostei subprefecte PSD, în prezent deputată PSD, Nicoleta Goleac. Iar tatălui lui este fostul şef ADP S4 Marian Goleac, condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru dare de mită, după ce a ajuns la un acord de recunoaştere a vinovăţiei, încheiat cu procurorii DNA.

După ce Daniel Băluţă a anunţat că retrage din Piaţa Unirii personalul Primăriei Sectorului 4, Nicuşor Dan a transmis, într-o postare pe Facebook, că va continua demersurile care să demonstreze clar dreptul de proprietate al PMB asupra terenului pe care se vor face lucrările pentru refacerea planşeului.

„Vom continua toate demersurile pentru ca documentele care atestă dreptul de proprietate al PMB să fie fără echivoc. Totodată, reafirm că voi emite ca şi până acum doar autorizaţii de construire în baza legii, cu toate avizele ataşate”, a scris Nicuşor Dan.

Poliţia a anunţat că a deschis dosar penal.

De partea sa, primarul Băluţă s-a declarat "şocat" de incidentele declanşate tocmai de refuzul său de a desfiinţa şantierul despre care Dan susţine că e ilegal şi a acuzat că doi colegi ai săi au fost loviţi.

„Sunt şocat de efectele generate de demersul legal de a pune în siguranţă centrul Capitalei, care au condus, astă seară, la rănirea celor doi colegi de la Primăria Sectorului 4, loviţi în timpul intervenţiei brutale, cu excavatoarele Primăriei Generale. Suntem alături de colegii răniţi şi de familiile lor.

Pentru a pune în siguranţă integritatea şi viaţa angajaţilor Primăriei Sector 4, dar şi a echipelor care lucrează la consolidarea planşeului peste râul Dâmboviţa de la Piaţa Unirii, am decis retragerea de îndată a tuturor. Consider că violenţa nu are ce căuta într-o administraţie de capitală europeană”, a scris Băluţă pe Facebook.

La scurt timp de la mesajul lui Băluţă, angajaţii Primăriei Sector 4 au început să strângă gardurile care împrejmuiau şantierul iar utilajele au fost retrase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor