Nicuşor Dan roagă Guvernul să intervină: Avem conturile blocate din cauza datoriilor. Nu putem plăti nicio lucrare de investiţie

Nicusor Dan - gov.ro
Nicusor Dan - gov.ro (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o conduce nu poate plăti nicio lucrare de investiţie pentru că datoriile curente sunt de 2,5 miliarde de lei, iar conturile acesteia sunt blocate din august 2020. În plus, edilul solicită ca datoria la ANAF prin STB să fie eşalonată şi plafonul de îndatorare să fie ridicat.

“Datoriile curente ale PMB sunt 2,5 miliarde lei şi vreau să exemplific ce înseamnă. 2,5 miliarde lei înseamnă aproximativ cât a costat metroul din Drumul Taberei, cât costă podul de la Brăila pe Dunăre. Toţi banii aceştia ar trebui să îi plătim acum. Aici ne-au adus floricelele şi târgurile şi companiile municipale.

Conturile Primăriei Capitalei sunt blocate din luna august. Acesta e motivul pentru care nu putem începe să plătim nicio lucrare de investiţie. Nu putem să continuăm lucrările pe prelungirea Ghencea până când nu vom debloca această situaţie financiară”, a precizat Nicuşor Dan, citat de Digi 24, adăugând că singura soluţie constă în sprijinul venit din partea Guvernului Cîţu.

De asemenea, edilul Capitalei a afirmat că, pentru a rezolva această problemă, nu cere mai mulţi bani decât primesc alte autorităţi locale de la bugetul de stat, ci, în schimb, solicită ca “datoria la ANAF prin STB să ne fie eşalonată”.

“Şi cerem să ne fie ridicat plafonul de îndatorare, pentru ca investiţiile să fie finanţate exclusiv din fonduri europene din 2021. Asta e soluţia şi am speranţa că o să o avem la sfârşitul lui ianuarie”, a mai susţinut Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne