Nicolai către Reding în PE: Intervenţia dvs brutală n-a făcut decât să dezbine oamenii

Epoch Times România
12.09.2012

Europarlamentarul PNL Norica Nicolai a susţinut miercuri, în plenul PE, că Viviane Reding a intervenit ”brutal” în procedurile constituţionale ale României, ceea ce a dus la dezbinarea oamenilor şi a subliniat că Europa va fi mai puternică dacă vor fi respectate principiile fundamentale ale UE.

”Eu nu am să consider dezbaterea de astăzi o dezbatere despre România, ci am să consider o dezbatere despre starea Uniunii şi democraţiei în Uniunea Europeană”, a spus Norica Nicolai în Parlamentul European.

Nicolai a mai susţinut că ceea ce s-a întâmplat în această vară, "intervenţia brutală" a comisarului pentru justiţie, Viviane Reding, în "proceduri constituţionale legitime şi legale statului român" n-a făcut decât "să dezbine oamenii”.

”Despre asta este vorba dna Reding, este vorba de principiile şi valorile pe care dvs le-aţi reamintit, pe care românii şi nu numai politicienii români, cetăţenii României le respectă şi aş dori să vă reamintesc una dintre obligaţiile fundamentale ale liderilor din UE şi ale cetăţenilor ei, aceea de a apăra democraţia, diversitatea culturală şi organizarea puterilor publice a statelor membre la nivel naţional”, a mai spus aceasta.

De asemenea, Norica Nicolai a întrebat-o pe Viviane Reding dacă poate să-i spună ”în mod concret” care sunt ”prevederile constituţionale pe care o procedură de suspendare prevăzută în Constituţia statului român le-a încălcat, pentru că decizia Curţii Constituţionale spune foarte clar că procedurile constituţionale în acest demers de suspendare au fost respectate şi Curtea Constituţională a României a validat procedura constituţională, mai mult, poporul a validat această procedură prin 7,4 milioane de oameni care au votat pentru demiterea unui preşedinte”.

Acesta a mai susţinut în plenul PE că în UE ”poate popoarele nu contează pentru unii dintre dvs”. "Pentru marea majoritate a celor care stăm în această ţară (România, n.red.), contează, dnă Reding, pentru că aş dori să vă reamintesc ceea ce spunea Jean Monnet: nu veţi reuşi să faceţi mai multă Europă dacă veţi despărţi statele şi va trebuie să facem mai multă Europă unind oamenii”, a mai afirmat Norica Nicolai.

”Dna Reding, ca liberală sunt pentru mai multă Europă, susţin o Europă a diversităţii, sunt convinsă că împreună vom fi mai puternici, dar nu vom fi dna mai puternici printr-un parizanat politic manifest, nu vom fi niciodată mai puternici dacă ne privilegiem ideologiile şi cadrurile politice, vom fi mai puternici dna Reding atunci când vom şti ce înseamnă diversitate culturală, când vom cunoaşte ceva despre ţările pe care respectăm, când le vom respecta tradiţiile şi mai ales când vom respecta principiile fundamentale ale UE”, a conchis liberala.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor