Nicolae Timofti a avut joi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene

Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti
Preşedintele R. Moldova, Nicolae Timofti (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut astăzi o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, aflat în vizită în R.Moldova, a relatat pentru Moldpres Serviciul de presă al Preşedinţiei. Şeful statului şi-a exprimat satisfacţia faţă de stadiul actual al relaţiilor dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, plasate pe o curbă ascendentă pe parcursul ultimilor ani.

„Cooperarea în cadrul programului Parteneriatului Estic a permis implementarea reformelor necesare pentru modernizarea ţării şi a deschis noi perspective de dezvoltare pentru ţara mea”, a spus Preşedintele Nicolae Timofti.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a salutat decizia autorităţilor Republicii Moldova de a semna pe 27 iunie a.c. Acordul de Asociere cu UE.

„Este un eveniment important atât pentru ţara Dumneavoastră, cât şi pentru Uniunea Europeană. Este o alegere istorică, ce va determina viitorul cetăţenilor moldoveni. Republica Moldova este o ţară europeană, iar aplicarea valorilor şi standardelor comunitare va permite consolidarea instituţiilor democratice şi ridicarea nivelului de trai al oamenilor”, a declarat José Manuel Barroso.

Oficialul european a subliniat că anularea regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni demonstrează atât recunoaşterea meritelor autorităţilor de la Chişinău în implementarea reformelor, cât şi stabilirea unei relaţii de încredere între Republica Moldova şi UE.

José Manuel Barroso a reiterat sprijinul comunităţii europene pentru Republica Moldova.

„Anularea taxelor pentru export şi dublarea cotelor pentru produsele agricole moldoveneşti, programele de dezvoltare rurală şi de asigurare a securităţii energetice a ţării reprezintă manifestări concrete de solidaritate din partea UE”, a precizat Preşedintele Comisiei Europene.

În cadrul întrevederii, José Manuel Barroso a arătat importanţa reformării sistemului judecătoresc şi intensificării luptei cu corupţia. „Supremaţia legii va restabili încrederea cetăţenilor în instituţiile statului”, a subliniat oficialul.

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a informat pe José Manuel Barroso despre tentativele unor forţe din interiorul ţării, ghidate de centre de putere din exterior, de a bloca parcursul european al Republicii Moldova.

Preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, a opinat că pentru contracararea propagandei antieuropene liderii de la Chişinău trebuie să organizeze o amplă campanie de informare a cetăţenilor despre avantajele semnării Acordului de Asociere cu UE.

La întrevedere au participat ministrul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, şi comisarul european pentru Extindere şi Politică Europeană de Vecinătate, Stefan Fule.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe