Nicolae Bănicioiu: Monica Macovei ar trebui să rămână în sfera lepădării de PDL

Epoch Times România
25.06.2012

Democrat-liberala Monica Macovei ar trebui să rămână în sfera lansării unor grupări politice, respectiv a "lepădării de PDL", consideră deputatul PSD Nicolae Bănicioiu.

El a subliniat că europarlamentarul PDL nu este calificat să se refere la starea de sănătate a fostului premier Adrian Năstase, mai ales pentru că prof. dr. Şerban Brădişteanu nu a fost acuzat niciodată de malpraxis.

"Chirurgul Şerban Brădişteanu nu a avut niciodată acuzaţii de malpraxis, iar atacul asupra unui medic cu privire la actele sale profesionale invocând acuzaţii de corupţie din trecutul său denotă logica de lemn a autorului acestei aprecieri. Poate că doamna Macovei ar trebui să rămână totuşi în sfera care o preocupă în ultima vreme, aceea a lansării unor grupări politice noi cu oameni vechi, aceea a lepădării de numele PDL pentru că deodată nu le mai aduce cinste această asumare. Eu îi doresc mult noroc în această speţă şi mai multă raţiune în declaraţiile dumneaei, nu din altă pricină, dar disperarea amestecată cu răutatea nu au capacitatea de a produce nimic bun în judecată, gândire şi simţire", a afirmat Nicolae Bănicioiu, într-un comunicat remis AGERPRES.

Potrivit acestuia, oamenii politici sunt deseori supuşi tentaţiei de a îşi exprima opiniile cu privire la orice subiect şi pe orice temă, uitând că aprecierile personale, atunci când nu sunt susţinute de argumente, nu au ce căuta în spaţiul public.

"Faptul că un om politic care nu are niciun fel de studii în domeniul Sănătăţii face aprecieri cu privire la un diagnostic medical este un act lipsit de judecată. Presupunerile doamnei Macovei cu privire la diagnosticul pus de medicul Şerban Brădişteanu pacientului Adrian Năstase ar fi trebuit să rămână acolo unde le este nivelul - în spaţiul sufrageriei domniei sale. Conexiunea politică şi apartenenţa la acelaşi partid politic într-o anumită perioadă de timp nu reprezintă un temei pentru judecarea unei act medical. Pentru cei care îşi fac munca cu profesionalism există o linie clară care desparte politicul de profesie, pentru alţii însă politica de partid este un modus vivendi şi nu pot gândi dincolo de această categorisire", a mai spus deputatul PSD.

Europarlamentarul Monica Macovei a declarat sâmbătă că are dubii că diagnosticul pus social-democratului Adrian Năstase de către dr. Şerban Brădişteanu ar fi unul corect.

"Faptul că diagnosticul îl pune doctorul Brădişteanu, care a fost senator PSD şi cercetat pentru corupţie, nu-mi dă o stare de linişte cu privire la faptul că diagnosticul este unul corect", afirma europarlamentarul PDL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor