Niciun şef de stat străin nu va asista la ceremonia de învestire a lui Putin

Niciun şef de stat străin nu va asista la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, ce va avea loc în 7 mai, a anunţat miercuri administraţia de la Kremlin.
Vladimir Putin, 6 februarie 2012 (ALEXEY DRUZHININ / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2012

Niciun şef de stat străin nu va asista la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, ce va avea loc în 7 mai, a anunţat miercuri administraţia de la Kremlin.

"Şefii de stat străini nu sunt, în mod tradiţional, invitaţi la ceremonia de depunere a jurământului de către preşedintele rus", a anunţat administraţia prezidenţială.

Aproape 1.000 de invitaţi, printre care membri ai Consiliului Federaţiei şi Dumei de Stat (camera superioară şi cea inferioară a Parlamentului rus) şi magistraţi ai Curţii Constituţionale, vor asista la ceremonia de învestire a preşedintelui ales Vladimir Putin, care a câştigat alegerile din 4 martie.

Ceremonia va începe la ora locală 12.00 (11.00 ora României) şi va dura 40 de minute. Coloana oficială a preşedintelui ales va intra în Kremlin pe Poarta Salvatorului, care este folosită pentru ocaziile importante.

Putin va traversa mai multe săli ale Marelui Palat, înainte de a intra în Sala Sfântului Andrei, cunoscută şi ca Sala Tronului.

Preşedintele în exerciţiu, Dmitri Medvedev, îi va preda lui Putin insigna de preşedinte al Federaţiei Ruse, un lanţ de aur cu vulturi bicefali şi o medalie.

Putin va depune jurământul, cu mâna pe Constituţie. El va jura ca, în timpul exercitării mandatului de preşedinte al Federaţiei Ruse, să respecte şi să vegheze la "drepturile şi libertăţile omului şi cetăţenilor", să apere "Constituţia Federaţiei Ruse, suveranitatea, independenţa, securitatea şi integritatea statului, servind cu fidelitate poporul".

După aceea, preşedintele va rosti discursul de învestitură.

La final, vor fi trase 30 de salve de tun, pentru a saluta învestirea noului şef al statului şi comandant suprem al forţelor armate. Iar drapelul va fi ridicat pe reşedinţa prezidenţială de la Kremlin.

Ceremonia se va încheia prin inspectarea gărzii prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor