Nica, despre remarcile pe care le-a făcut săptămâna trecută privind "retragerea" Dianei Şoşoacă: Eu aflasem în acea zi, la Bruxelles

Dan Nica (Facebook)
Andrei Popescu
07.10.2024

Europarlamentarul (PSD) Dan Nica a declarat, duminică seara, că a aflat la Bruxelles, de la persoane din cercul doamnei Şoşoacă”, de faptul că aceasta ar fi luat decizia de a nu candida în cursa pentru Cotroceni în contextul negocierilor cu liderul AUR pentru sprijinirea candidaturii acestuia la preşedinţie, dar că, ulterior eşuării discuţiilor, lidera SOS România ar fi decis să îşi depună totuşi candidatura.

“Mă uit cu uimire la declaraţiile disperate ale celor de la PNL în contextul deciziei CCR în cazul Şoşoacă şi la încercarea de a lega acest caz de o declaraţie făcută de mine la o emisiune de televiziune în care se discuta despre şansele candidaţilor la preşedinţia României!

Eu aflasem în acea zi, la Bruxelles, de la cei din cercul doamnei Şoşoacă, că aceasta a luat decizia de a nu mai candida, în contextul negocierilor cu George Simion pentru sprijinul candidaturii la preşedinţia României. Ulterior, aceste negocieri au eşuat şi doamna Şoşoacă a decis să-şi depună candidatura.

De aici şi până la speculaţiile celor de la PNL care încearcă să inventeze o legătură cu decizia CCR de sâmbătă nu pot decât să înţeleg că sunt disperaţi pentru că domnul Ciucă stă prost în sondaje, dar poate puţină onestitate faţă de români cred că s-ar putea să-i ajute”, a precizat Nica pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, pe data de 2 octombrie, la Antena 3, Nica a discutat despre scenariul retragerii Dianei Şoşoacă din cursa prezidenţială, fără a fi foarte precis în afirmaţiile sale:

Dan Nica: Staţi să vedem retragerea doamnei Şoşoacă ce efect va avea.

Mihai Gâdea: Credeţi că se va retrage?

Dan Nica: Probabil că zilele următoare.

Mihai Gâdea: Aşa ştiţi dumneavoastră?

Dan Nica: Aşa am citit.

Bogdan Chirieac: Dar face o alianţă cu George Simion sau se retrage pur şi simplu?

Dan Nica: Da…

Mihai Gâdea: Da, ce?

Dan Nica: Deci, va fi una dintre mişcările foarte interesante din aceste zile.

Remarcile lui Nica de la Antena 3 au fost făcute cu o zi înainte ca Diana Şoşoacă să îşi depună candidatura în cursa pentru Cotroceni şi cu trei zile înainte ca CCR să îi invalideze candidatura.

La rândul său, controversata europarlamentară Şoşoacă a lansat un atac furibund pe reţelele de socializare după decizia CCR în privinţa candidaturii sale.

“Totul pentru România şi naţiunea română! Singură împotriva tuturor dictaturilor! Jos UE, jos NATO, jos SRI şi SIE şi Mossad şi CIA şi FBI etc. Jos PSD, PNL, USR, UDMR, AUR, PMP, Pro România şi toate javrele politicianiste! Jos Coldea şi statul paralel! Afară cu khazarii din ţară! Mesaj pentru evrei, americani şi francezi etc.: nu mi-e frică de voi! Nu mă voi opri! Nu voi tăcea! Veţi fi nevoiţi să mă omorâţi şi nici atunci nu voi tăcea, căci vocea mea va răsuna de dincolo de mormânt! Afară cu NATO din ţară, afară cu toţi străinii din ţară, afară khazarilor, afară abjecţilor şi trădătorilor şi inculţilor juridic!”, a declarat Şoşoacă, o prezenţă constantă la Ambasada Rusiei din Bucureşti.

După decizia CCR, Şoşoacă a depus un al doilea dosar de candidatură, însă şi acesta s-a lovit de un refuz. De această dată din partea Biroului Electoral Central. Mai exact, BEC a respins dosarul ca inadmisibil, invocând chiar decizia CCR, precizând că hotărârile CCR sunt definitive. Şoşoacă poate contesta decizia BEC la... CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor