Netanyahu cere SUA sa ierte un spion israelian condamnat la inchisoare pe viata

Benjamin Netanyahu in Knesset, 4 ianuarie 2010 in Ierusalim.
Benjamin Netanyahu in Knesset, 4 ianuarie 2010 in Ierusalim. (MENAHEM KAHANA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
05.01.2011

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a cerut presedintelui SUA Barack Obama sa il ierte pe spionul Jonathan Pollard, condamnat la inchisoare pe viata in Statele Unite.

Radio Israel raporteaza ca biroul lui Netanyahu a trimis cererea catre Casa Alba. Un oficial al Casei Albe a declarat pentru agentia de stiri franceza marti, ca Obama a primis scrisoarea lui Netanyahu si se va gandi la ea.

Netanyahu a mentionat la sfarsitul lunii decembrie, ca va face o cerere formala pentru eliberarea lui Pollard dupa ce sotia acestuia i-a inmanat o scrisoare din partea sotului ei.

Pollard a recunoscut ca a trimis secrete catre Israel atunci cand a fost arestat in 1985. Masura completa a secretelor trimise de Pollard nu a fost dezvaluita niciodata, dar multi cred ca a permis oficialilor israelieni sa copieze mii de documente secrete.

Pollard este un american care a primit cetatenie israeliana in 1995. Fostul analist de informatii din Marina SUA, de 56 de ani, are o sanatate precara. Netanyahu a declarat ca simte ca are "o obligatie morala" sa ceara eliberarea lui Pollard.

Israel a facut deseori lobby pentru eliberarea lui Pollard. Insa, de fiecare data cand apelurile la clementa au fost trimise, oficialii SUA au raspuns ca nu doresc sa ofere ingaduinta avand in vedere gravitatea faptelor sale.

Unele informatii au fost preluate de la AP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor