Netanyahu acuză Hamas de instigare la "distrugerea" Israelului

Epoch Times România
10.12.2012

IERUSALIM – Conflictul soldat cu victime de luna trecută dintre Israel şi militanţii Hamas din Fâşia Gaza se poate să se fi terminat, dar războiul cuvintelor continuă, potrivit unui raport Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a criticat grupul islamic militant Hamas, acuzându-l pe liderul său că instigă lumea care a fost prezentă la un miting în masă sâmbătă în Fâşia Gaza, la distrugerea Israelului.

Vorbind la reuniunea săptămânală a cabinetului din Ierusalim, Netanyahu a spus că duşmanii palestinieni ai Israelului au dovedit încă o dată că nu sunt interesaţi de compromis.

El s-a referit la comentariile liderului Hamas Khaled Meshaal, care a revenit în Gaza vineri, după 45 de ani de exil. La un miting care marca a 25-a aniversare de la înfiinţarea Hamas, Meshaal a promis că Hamas va lupta până când toată Palestina, inclusiv teritoriul statului Israel, va fi eliberat de la evrei.

El a reiterat această poziţie la un discurs de duminică din Gaza. Nu se va face "nici o concesie pe nici măcar un singur centimetru al Palestinei", a declarat el. El a spus că lupta armată va continua până la eliberarea Ierusalimului.

Luna trecută, Israel şi Hamas s-au confruntat într-un conflict mortal la frontieră. Israelul a bombardat Fâşia Gaza cu lovituri aeriene, iar Hamas a tras sute de rachete în oraşele şi comunele israeliene.

Prim-ministrul Netanyahu a declarat că Hamas dăunează eforturilor internaţionale de a crea un stat palestinian în Cisiordania şi Gaza.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor