Negoiţă, după întâlnirea cu Teodorovici: Dacă acesta e ministru de Finanţe, daţi-mi voie să îmi fie jenă

Robert Negoiţă
Robert Negoiţă (Epoch Times România)

Edilul Sectorului 3 al Capitalei, Robert Negoiţă, a ieşit de la întâlnirea cu reprezentantii Guvernului, miercuri, după mai puţin de o oră şi a acuzat că promisiunile făcute de către premier şi ministrul de Finanţe privind restituirea fondurilor ce lipsesc din bugetul primăriilor sunt doar „vorbe goale”.

„De ce credeţi că ne-au chemat astăzi? Promisiunea pentru acest guvern şi acest ministru de Finanţe - vorbe goale, vorbe în vânt. Care e valoarea lor? Zero. Nu sunt capabili să îşi respecte angajamentele şi ne mint pe toţi. Este pur şi simplu inadmisibil şi pot să vă spun că eu la aşa ceva nu pot participa. De aceea am şi ieşit. Şi ca să vă spun că este nivelul de bătaie de joc. Haideţi să vă spun cu ce au început - la Abrud s-a rezolvat problema. Erau vreo 19 lei – o vânzare de anul trecut care nu se mai regăseşte pe anul asta şi au rezolvat problema celor 19 lei. Cu asta au început. Şi la Runcu – am aflat şi eu acum că e o comună care se numeşte Runcu - nu au probleme cu încasările. Deci nu toată lumea stă prost, m-aţi înţeles? Dacă acesta este guvern serios şi dacă acesta este ministru de Finanţe, daţi-mi voie să îmi fie jenă de situaţia în care suntem ca să nu zic mai mult decât atât!”, a declarat Negoiţă, care este şi preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România.

Totodată, edilul a ameninţat că va protesta în Piaţa Victoriei: „O să venim cu cetăţenii în faţa Guvernului. Nu putem să plătim şcoală după şcoală, nu putem să plătim bursele, o să ajungem să nu avem bani de curent şi de apă la şcoli”.

Robert Negoiţă a afirmat că sunt foarte multe primării care nu au bani să dea tichete de vacanţă iar bursele elevilor sunt neplătite.

„Acum ne cheamă să mai rediscutăm, ‘poate mai ciordim ceva, poate vă mai luăm ceva’. Eu sper că le dă Dumnezeu mintea din urmă şi îşi dau seama că nu e în regulă să fie atât de lipsiţi de umanitate. Ce exemplu dau guvernanţii, când se vede la lumina zilei că mint cu neruşinare?”, a izbucnit Negoiţă.

Şeful Asociaţiei Municipiilor din România a fost întrebat de ministrul de Finanţe dacă este adevărat că există primării unde salariile sunt foarte mari.

„Dacă vreţi părerea mea, da, este adevărat, în anumite primării sunt salariile prea mari, dar domnul ministru nu vorbeşte şi de administraţia centrală, unde salariile sunt în anumite situaţii de două şi de trei ori mai mari decât cele din administraţia locală. Unde are dreptate are dreptate. Nu e normal ca salariile din zona publică să fie mai mari decât în zona privată. Dar asta nu înseamnă că dacă spune o chestie corectă, trebuie să-şi bată joc de angajamentele pe care le-a luat”, a fost replica lui Negoiţă.

Reamintim că, la începutul lunii iunie, la discuţiile avute în cadrul unei întâlniri a primarilor din Bucureşti cu premierul Viorica Dăncilă şi cu ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, Guvernul şi-a luat angajamentul că, în luna iulie, să le dea edililor atât banii pe perioada ianuarie-martie 2019, cât şi bugetul corespunzător lunii în curs.

„La rectificare vom primi atât sumele anterioare datorate cât şi fila de plan pentru luna corespunzătoare. Promisiunea este fermă, atât a doamnei premier cât şi a domnului ministru de Finanţe Teodorovici, astfel încât să se recupereze întreaga sumă care a dezechilibrat bugetele”, a afirmat Gabriela Firea la acea vreme după întâlnire.

La rândul său, ministrul Finanţelor a ţinut să precizeze atunci în acelaşi context: „Noi am plecat în Parlament cu o propunere de buget care nu a avut în vedere lunile ianuarie şi februarie. Apoi a fost discuţia pentru luna martie, având în vedere discuţiile prelungite în Parlament şi întârzierea promulgării bugetului. Cu alte cuvinte, s-a convenit că ianuarie-martie sunt sume care trebuie returnate sectoarelor şi PMB, lucru care se va întâmpla la momentul rectificării. Ce s-a discutat şi convenit azi se va întâmpla”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne