NATO şi Ucraina vor semna zilele următoare un acord privind întărirea cooperării în domeniul cibernetic

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat în termeni fermi, vineri, atacul cibernetic comis asupra guvernului ucrainean, subliniind că Alianţa susţine Ucraina în răspunsul său, transmite DPA.

”Experţii în domeniul cibernetic ai NATO din Bruxelles schimbă informaţii cu omologii ucraineni cu privire la campania recentă de atacuri cibernetice. De asemenea, experţi aliaţi aflaţi în ţară sprijină autorităţile ucrainene pe teren”, a spus Jens Stoltenberg.

În noaptea de joi spre vineri numeroase site-uri guvernamentale ucrainene au fost lovite de un atac cibernetic, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineaţă.

Incidentul a fost doar un episod dintr-o serie de atacuri apărute cu săptămâni în urmă, potrivit declaraţiilor oficialilor ucraineni.

Stoltenberg a anunţat că în următoarele zile NATO şi Kievul vor semna un acord privind întărirea cooperării în domeniul cibernetic.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de miniştri, politicii agrare, Consiliului de securitate şi apărare şi Ministerului Educaţiei păreau să nu funcţioneze vineri dimineaţă, potrivit Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe