NATO dispusă să continue dialogul cu Rusia în domeniul apărării europene antirachetă

Secretarul General NATO, Anders Fogh Rasmussen (JOHN THYS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
21.05.2012

NATO este dispusă să continue dialogul cu Rusia în domeniul apărării europene antirachetă, a declarat duminică, la Chicago, secretarul general al Alianţei Anders Fogh Rasmussen.

"Vom continua dialogul cu Rusia", a promis Rasmussen într-o conferinţă de presă organizată după deschiderea summitului de la Chicago.

Potrivit lui, decizia privind instalarea scutului european a fost luată de NATO pentru a apăra populaţia ţărilor europene de ameninţarea balistică şi nu poate fi "blocată de Rusia".

"Este o decizie a NATO, dar am invitat Rusia să coopereze în acest domeniu, iar invitaţia noastră rămâne valabilă", a subliniat Rasmussen.

"Sper ca, într-o anumită etapă, Rusia să îşi dea seama că este în interesul nostru comun să cooperăm în domeniul apărării antirachetă", a adăugat el.

Moscova şi Washingtonul au convenit la summitul NATO de la Lisabona, dn 2010, să coopereze în domeniul apărării europene antirachetă. Totuşi, părţile nu reuşesc să ajungă la un acord privind arhitectura viitorului scut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor