NATO a interceptat de două ori avioanele militare ruse

Avioanele militare ale NATO au fost ridicate de două  ori începând de luni pentru a intercepta avioanele militare ruse care au  zburat deasupra Mării Baltice.
Avioanele militare ale NATO au fost ridicate de două ori începând de luni pentru a intercepta avioanele militare ruse care au zburat deasupra Mării Baltice. (MARCELLO PATERNOSTRO / AFP / Getty Images)

Avioanele militare ale Alianţei Nord Atlantice au fost ridicate de două ori începând de luni pentru a intercepta avioanele militare ruse care au zburat deasupra Mării Baltice, marcând o creştere a activităţii militare ruse în regiune, relatează News.com

Locotenent-colonelul Robert Gericke a declarat că avionul rus a zburat în spaţiul aerian internaţional şi nu a încălcat teritoriul membrilor alianţei.

Letonia a interceptat luni un avion de supraveghere rus Ilyushin-20, pe care l-au urmărit timp de peste 15 minute, a declarat NATO.

”Odată ce identificarea a avut succes, misiunea de interceptare a fost completată, iar cele două avioane Hornets s-au întors la baza lor”, a comunicat NATO.

Anterior, armata letoniană a comunicat că avioanele F-16 ale NATO au fost trimise marţi să intercepteze un aparat de supraveghere rus Ilyushin-20 deasupra Mării Baltice.

Gericke a confirmat că avioanele NATO au interceptat de asemenea un avion rus în acea zi, dar nu au putut furniza mai multe detalii despre incident.

NATO, care are 16 avioane militare în regiune monitorizând spaţiul aerian baltic, a declarat că trimite în mod frecvent avioane pentru a identifica ”avioanele de zbor potenţiale sau necunoscute” din proximitatea spaţiului său aerian.

Au mai existat două incidente similare în regiune pe 11 septembrie şi 7 octombrie, dar în nici una dintre acele ocazii avioanele ruse nu au constituit o ameninţare reală la adresa forţelor NATO, a apreciat alianţa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe