NATO a donat R. Moldova echipament de protecţie pentru combaterea virusului chinezesc

(gov.md)

NATO a oferit miercuri, 24 februarie, Spitalului clinic municipal de copii „Valentin Ignatenco” o donaţie care include 25 000 de combinezoane de unică folosinţă, de model Tyvek 600+, în valoare de 302.250 dolari SUA pentru lupta împotriva virusului Wuhan care provoacă boala Covid-19.

„Apreciem gestul de solidaritate şi aducem sincere mulţumiri Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord pentru sprijinul acordat sistemului de sănătate.

Acest suport sub formă de echipamente de protecţie, oferit ca răspuns la situaţia pandemică din Republica Moldova va contribui esenţial la protecţia lucrătorilor medicali şi la acordarea asistenţei medicale copiilor, care sunt viitorul acestei ţări”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Tatiana Zatîc.

Ambasadorul Lituaniei la Chişinău, Kestutis Kudzmanas a menţionat în cadrul evenimentului de transmitere a echipamentelor că NATO se solidarizează cu R. Moldova în contextul situaţiei epidemiologice actuale. Donaţia urmând să ajute la întărirea efortului ţării în lupta cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore în R. Moldova au fost confirmate alte 1610 cazuri noi de infectare cu COVID-19 şi 23 de cazuri de deces, bilanţul cazurilor ajungând la 180 150. În stare extrem de gravă sunt 291 pacienţi dintre care 53 sunt conectaţi la aparate de respiraţie asistată. Numărul total al deceselor cauzate în urma infectării cu virusul comunist este de 3846 cazuri.

Ministerul Sănătăţii a avertizat miercuri, că situaţia epidemiologică este nefavorabilă, numărul cazurilor noi de COVID-19 fiind în creştere, de aceea a dispus extinderea numărului de paturi pentru pacienţii loviţi de virus în mai multe spitale municipale şi raionale.

Totodată, instituţia a ţinut să menţioneze că numărul pacienţilor cu COVID-19 în stare gravă şi foarte gravă este în creştere, iar aflarea la tratament în cadrul instituţiilor medicale spitaliceşti este mai îndelungată, ceea ce sporeşte presiunea asupra sistemului medical.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe