Naţiunile arabe şi islamice se pregătesc pentru exerciţiul militar “Northern Thunder”

Arabia Saudită va găzdui un exerciţiu militar masiv, la care vor participa aproximativ 350.000 de soldaţi din 20 de state arabe şi islamice. La exerciţiu nu a fost invitat niciun stat occidental.
Soldaţi saudiţi în apropierea graniţei cu Yemen.
Soldaţi saudiţi în apropierea graniţei cu Yemen. (Captură Foto)

Mii de soldaţi din 20 de ţări au început să sosească în oraşul saudit Hafr al-Batin în ultimele zile, înaintea evenimentului pe care organizatorii l-au declarat a fi cel mai mare exerciţiu militar din regiune, numit “Northern Thunder”.

Exerciţiul militar va începe miercuri şi va dura 18 zile.

Aproximativ 350.000 de soldaţi din ţări arabe şi islamice precum Pakistan, Iordania, Egipt, Ciad sau Sudan vor participa la acest exerciţiu, a declarat agenţia oficială de presă saudită, SPA. Nu au fost invitate SUA sau alte ţări occidentale.

SPA a făcut anunţul duminică, adăugând că soldaţii participanţi vor începe să sosească “în următoarele ore”.

Exerciţiul “Northern Thunder” va include forţe aeriane, maritime şi terestre.

SPA a precizat că acest exerciţiu va arăta că Riadul şi aliaţii săi “sunt uniţi în privinţa confruntării faţă de toate provocările şi pentru menţinerii păcii şi stabilităţii în regiune”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe