Nataţie: Trei dintre cei patru înotători români ce vor fi prezenţi la JO se antrenează la Bacău

Epoch Times România
09.07.2012

Norbert Trandafir, component al CSM 2010 Bacău, Dragoş Agache, CS Farul Constanţa, şi Alexandru Coci, CSM Braşov, trei din cei patru înotători care vor reprezenta România în aceasta vară la Jocurile Olimpice de la Londra, se pregătesc în Bazinul Olimpic din municipiul Bacău, vizând obţinerea unor rezultate cât mai bune la cea mai importantă competiţie sportivă a anului.

"Este o bucurie, o mândrie pentru noi ca băcăuani să găzduim lotul olimpic de nataţie, dar şi o şansă pentru copiii din municipiu de a vedea la lucru elita nataţiei româneşti, stimulându-i în a dori să vină la bazin pentru a deprinde tainele înotului şi, apoi, să acceadă la performaţe de nivel internaţional. Prezenţa olimpicilor creditează, de asemenea, faptul că această bază sportivă întruneşte cele mai bine condiţii de pregătire", a declarat pentru Agerpres preşedintele CSM 2010 Bacău, Gabriel Lupu.

Oficialul sportiv băcăuan îşi doreşte ca toţi cei trei performeri să-şi încununeze pregătirea de la Bacău "prin prezenţe în finalele olimpice şi chiar obţinerea de medalii".

Antrenorul lui Alexandru Coci, fostul vicecampion european şi mondial Ştefan Gherghel, nu împărtăşeşte acelaşi entuziasm, precizând pentru Agerpres că "alegerea Federaţiei nu este una fericită".

"Practic, am fost forţaţi să venim aici. Deşi bazinul din Bacău arată foarte bine, pregătirilor noastre le lipsesc condiţiile pe care un sportiv olimpic ar trebui să le aibă la ora aceasta, cu puţin înainte de JO. Din păcate ori din fericire, ne-am obişnuit să ne descurcăm în orice condiţii", a explicat Ştefan Gherghel. El a trimis câteva "săgeţi" către Federaţia Română de Nataţie, în special, către secretarul general Ştefan Iamandi.

"Domnul Iamandi spune în toate mediile că eu nu exist ca antrenor. Mă rog, ideea este că, dacă am fi aşteptat sprijinul Federaţiei, n-am fi ajuns nicăieri în privinţa rezultatelor. Aceste rezultate au venit din talentul sportivilor, din munca antrenorilor şi din sprijinul cluburilor, nu din ce a făcut Federaţia", precizat Ştefan Gherghel.

Camelia Potec, sportiva care a ales să efectueze ultima parte a stagiului de pregătire preolimpic în Franţa, este singura înotătoare de la noi din ţară calificată la Jocurile Olimpice de la Londra cu baremul A. Norbert Trandafir, Dragoş Agache şi Alexandru Coci nu au realizat decât baremul B, însă vor participa la Jocurile Olimpice, care vor debuta la sfârşitul acestei luni, ca urmare a invitaţiilor primite din partea forului mondial de nataţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor