Năsui: Muncitorii români, taxaţi de guvernul social-democratului Ciolacu cu peste 20% în plus peste media statelor dezvoltate din OCDE

Claudiu Năsui (Epoch Times Romania)
Ana Ion
22.05.2024

Muncitorii români sunt taxaţi de guvernul social-democratului Ciolacu cu 20% în plus peste media statelor dezvoltate din Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE), susţine deputatul USR Claudiu Năsui într-o postare pe Twitter.

Fostul ministru punctează că, în România, taxarea muncii este de 43% dintr-un salariu complet, în timp ce media în OCDE este de 35%.

"Un grafic important pe care, din păcate, nu-l veţi vedea în această campanie. Statul român taxează munca peste media OCDE. Aproape cu o treime mai mult. În medie, în ţările OCDE (ţări bogate precum Elveţia, Germania, Belgia, Danemarca, etc.) taxarea muncii este la ~35% dintr-un salariu complet. În timp ce în România, taxarea muncii este la 43% dintr-un salariu complet.

Grafic
Grafic

Aşa se explică de ce românii pleacă la muncă în alte ţări în timp ce satele se deşertifică. Aşa se explică de ce românii sunt pe locul unu în Europa la sărăcie în muncă (muncim dar suntem în continuare săraci).

Aşa se explică şi de ce avem atâta muncă la gri şi la negru. Aşa se explică şi o mare parte din sărăcia din România şi o serie întreagă de probleme sociale legate de aceasta. Salariaţii au dreptate să ceară reducerea taxării muncii. Antreprenorii au dreptate să ceară reducerea taxării muncii. Singurii care se opun sunt casta politică.

De ce? Pentru ca ei sunt beneficiarii taxării mari. Zero Taxe pe Salariul Minim înseamnă reducerea taxării muncii şi a cheltuielilor statului. Se poate face, trebuie doar voinţă politică", scrie Năsui pe Twitter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor