Nadia şi Ţiriac, adevărate lecţii de sport la Bucureşti

Inegalabila Nadia Comăneci anticipează că România se bazează pe Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor concursul pe aparate, şi pe Larisa Iordache la individual compus la Jocurile Olimpice de la Londra. "Speranţe ne punem în Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa la medalii pe aparate, Larisa Iordache la individual compus şi echipa toată în concursul pe echipe.
Nadia Comaneci. (Vladimir Rys / Getty Images)
Bogdan Costea
21.04.2012

Inegalabila Nadia Comăneci anticipează că România se bazează pe Sandra Izbaşa şi Cătălina Ponor la concursul pe aparate, şi pe Larisa Iordache la individual compus la Jocurile Olimpice de la Londra. "Speranţe ne punem în Cătălina Ponor, Sandra Izbaşa la medalii pe aparate, Larisa Iordache la individual compus şi echipa toată în concursul pe echipe. Întoarcerea Cătălinei Ponor a adus un aer proaspăt echipei, ea este dornică să arate unde suntem în momentul de faţă. Iar Larisa Iordache are talent, dar nu are multă experienţă deocamdată. Am văzut-o doar la American Cup în luna martie şi mi-a plăcut. Este bună, nu este fricoasă, nu intră în panică, iar asta e un lucru pozitiv", a spus Nadia, care se va întâlni săptămâna viitoare cu componentele lotului naţional de gimnastică al României.

"Am auzit că fetele se pregătesc foarte bine. Vreau să le văd şi să vorbesc şi eu săptămâna viitoare cu ele. Au şanse mari, concursul de la Olimpiadă este deschis. Americanii sunt foarte buni, chiar la sărituri au trei fete care fac Amânar (n.r. - săritura Amânar), aşa că vor pleca cu un punct şi jumătate înaintea celorlalte echipe, dar vom vedea", a adăugat fosta campioană olimpică. "Deşi este considerată cu şanse la medalia de bronz în concursul pe echipe, România se poate bate chiar şi pentru aur, este de părere Nadia Comăneci. "Medalia de bronz se spune că se decide între România şi China. Dar se pot schimba aceste lucruri, de ce să nu schimbăm noi cu Rusia, şi să concurăm noi pentru aur cu americanii? Vom afla mai multe după preliminariile pe echipe, cel mai bun loc de clasat este doi şi după aceea vom vedea", a explicat fosta gimnastă.

Prezentă la tragerea la sorţi a tabloului principal al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, Nadia Comăneci a afirmat că va putea evolua într-un meci demonstrativ anul viitor dacă va juca mai mult tenis. Alături de Nadia, la conferinţa de presă s-au mai aflat Ion Ţiriac, Dumitru Hărădău şi jucătorul Marcos Baghdatis.

La rândul său, proprietarul BRD Năstase Ţiriac Trophy, Ion Ţiriac, a declarat că la acest turneu se va juca pe zgură albastră, precum la Madrid, doar atunci când vor exista fonduri pentru aceasta, deoarece este de 20 de ori mai scumpă decât cea roşie. Fostul tenisman, care este şi proprietarul turneului de la Madrid, a fost criticat de jucătorii Roger Federer şi Rafael Nadal pentru decizia că în acest an să se joace pe zgură albastră. "Nadal şi Federer sunt mari jucători, mari personalităţi, îi felicit că au o opinie. Accept şi respect opinia lor. Zgura mie mi se pare foarte albastră, a fost schimbată de sute de ori, a fost încercată de sute de ori până am ajuns la acest rezultat. Este o treabă matematică, mingea pe teren se vede mai bine cu cel puţin 15 la sută, iar la televizor se vede mai bine cu 25-28 la sută mai bine, adică galben pe albastru", a explicat omul de afaceri.

În ceea ce priveşte BRD Năstase Ţiriac Trophy, Ţiriac a menţionat că aceasta este cea mai puternică ediţie din istoria turneului de la Bucureşti. "Avem cel mai bun turneu pe care l-a avut România vreodată, pentru că sunt prezenţi 5 jucători care au fost în primii 10 ai lumii, iar acum sunt în primii 20-30. Turneul de la Barcelona, care se desfăşoară în acelaşi timp, este un concurent redutabil, iar faptul că suntem cu două săptămâni înaintea celui de la Madrid este bine pentru că mulţi jucători vor veni să joace aici pe zgură", a afirmat Ţiriac.

Proprietarul turneului a menţionat că este posibil ca turneul să sară de la categoria 250 ATP la 500 ATP într-un viitor apropiat. "Posibilitate există pentru urcare la 500. Cei de la ATP se gândesc să mai schimbe câte ceva, mai exact să comaseze câteva turnee pentru că sunt foarte multe. Iar dacă şi piaţa din România poate susţine un asemenea turneu de 500, prin care am trece cu încă un milion la costuri, s-ar putea întâmpla sa îl avem destul de curând", a precizat Ţiriac.

Turneul BRD Năstase Ţiriac Trophy se va desfăşura în perioada 21-29 aprilie la Arenele BNR din Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor