Muzeul Ţăranului Român: Festivalul Cozonacilor, la Târgul Crăciun Ţărănesc

Festivalul pâinii
Festivalul pâinii (Epoch Times România)

În Piaţa Ţărănească din curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Capitală (Şos. Kiseleff nr.3), au loc în această perioadă, în fiecare weekend, ediţii speciale ale Târgului Crăciun Ţărănesc, de dimineaţă şi până la ora 18.00, cu multe bunătăţi tradiţionale şi cadouri realizate manual. Intrarea este liberă.

La Piaţa Ţărănească veţi putea degusta produse alimentare naturale şi produse tradiţionale speciale pentru Crăciun - şorici, tobă, lebăr, cârnaţi, afumături, brânzeturi de oaie, vacă sau capră, Cozonacul Bujor, prăjituri tradiţionale din Maramureş - precum şi produse de post: zacuşte munteneşti şi moldoveneşti, dulceţuri, miere şi produse apicole, siropuri, pâine în 3 culori de la Târgul Domnesc, covrigi, turtă dulce, varză cu mămăliguţă sau fasole la ceaun.

"În această perioadă, aproximativ 100 de producători, meşteri şi artizani populari participă la târg. În general, au mare căutare produsele tradiţionale - de exemplu, săptămâna trecută au avut mare succes plăcintele. În funcţie de perioada în care are loc târgul, produsele cu succes mai mare diferă de la ediţie la ediţie. De exemplu, de Sărbătorile de iarnă sunt foarte căutate globurile hand-made, care sunt realizate manual din diverse materiale, de la hârtie şi până la sticlă, pictate sau decorate cu aţă prin diverse tehnici", a declarat pentru Epoch Times Corina Berariu, PR manager la Tactic Events & marketing.

Un cozonac de 20 de kilograme

În cadrul târgului Crăciun Ţărănesc din acest weekend, are loc şi Festivalul Cozonacilor unde veţi putea degusta cozonaci Moldoveneşti de Bujor, cozonaci din Târgul Domnesc, din Vatra Dornei – cu nucă, simpli, cu rahat, cu mac, precum şi de post, cozonaci pufoşi şi împletiţi.

"La acest festival, am adus şi un cozonac uriaş, de 20 de kilograme, din Moldova, din judeţul Botoşani. Pentru anul 2013, plănuim împreună cu producătorii să facem un cozonac uriaş care să intre în Cartea Recordurilor, să vedem... Sper să reuşim", a mai declarat corina Berariu pentru Epoch Times.

În această perioadă sunt la mare căutare icoanele şi obiectele din lemn sculptat, pentru cadouri.

"Au succes totodată în decembrie, Luna cadourilor, icoanele pictate pe lemn sau pe sticlă, obiectele din ceramică, precum şi cele din lemn sculptat. Aici pot da exemplu lăzile de zestre, la mare căutare luna aceasta, pentru a fi date cadou", a mai precizat Corina Berariu pentru Epoch Times.

Pom de Crăciun şi colindători

Meşter(Esc) pentru vizitatori meşteri populari şi artişti hand-made care aduc cu ei diverse obiecte pentru Crăciun: ornamente pentru pom, felicitări realizate manual, ceramică , ii, icoane , obiecte din piele, mic mobilier pictat, bijuterii hand-made, obiecte realizate din lână şi croşetate, obiecte din lemn etc.

"La târgul de săptămâna trecută, au venit multe mămici cu copiii şi le-au cumpărat tot felul de produse vestimentare croşetate manual, dar şi turtă dulce. Printre vizitatorii care vin foarte des la aceste târguri se numără scriitorul şi realizatorul TV Stelian Tănase, actorul Mitică Popescu sau muzicianul Mihai Constantinescu. Am împodobit şi un Pom de Crăciun, un brad, iar pentru duminică, am pregătit o surpriză, vom avea şi un grup de colindători care le vor cânta vizitatorilor", a mai specificat Corina Berariu.

O secţiune specială a târgului este dedicată obiectelor de antichitate - cufere, mobilier, tablouri, bijuterii, cărţi, cărţi poştale, patefoane, roţi de tors, monede vechi, decoraţii, cazane, ceaune, linguri din lemn şi câte şi mai câte.

"Pentru luna decembrie, mai pregătim un Târg Crăciun Ţărănesc, cu surprize, în perioada 21-23 decembrie", ne-a mai declarat Corina Berariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne