Muzeul Taranului Roman - expozitiile deschise de Noaptea Muzeelor

Muzeul Taranului Roman.
Muzeul Taranului Roman. (wikipedia.org)

Oameni si locuri — MEXIC - Traditii si obiceiuri - Ce poti spune despre Mexic fara sa cauti in enciclopedie? Poncho, sombrero, tequila, mariachi, desert, cactusi... O imagine pe care ti-au creat-o, in mare parte, filmele western.

Dar poate ca nu stiai de náhuatl, mayasi, zapoteci, mixteci, otomí, totonaca, mazahua, mazateci... Si acestea sunt doar cateva dintre populatiile indigene ale Mexicului fiecare cu obiceiurile si traditiile lor.

Din 15 mai, la Muzeul Taranului Roman, Mexicul ti se arata asa cum probabil ca nu l-ai vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate — seva pamantului, sageti cu pene, dar si... Zeul Ploii.

Expozitia, realizata in parteneriat cu Ambasada Mexicului in Romania, va ramane deschisa la sala Oaspeti.

Detalii pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/oameni-si-locuri-mexic.html

Pictura taraneasca din China

China asa cum poate ti-ai imaginat-o: vasta, somptuoasa, dar si vesela, plina de energie si de optimism, de vigoare si de indrazneala. China vazuta prin picturi despre oameni si locuri, in nuante si culoare pura.

Tablouri impresionante prin delicatete si realism, prin fabulos si fantastic, din aceeasi trasatura de penel. Tehnicile multiple folosite dau unicitate, nasc stiluri, incadrandu-se intr-o istorie recenta a picturilor taranilor chinezi, dupa 1950.

Felul de a fi, de a munci, viata de zi cu zi a taranilor chinezi si-au pus amprenta asupra bogatiei vizuale si estetice cu care te poti confrunta si imprieteni in expozitia Pictura taraneasca din China.

Detalii pe http://www.muzeultaranuluiroman.ro/acasa/pictura-taraneasca-din-china.html

www.distrugeri.ro

www.distrugeri.ro este titlul expozitiei pe care va invitam sa o vizitati in perioada 12 - 30 mai la Muzeul Taranului Roman, in salile Acvariu si Foaier si pe esplanada muzeului. Expozitia dezvaluie privitorului detalii tulburatoare, gingase, vulnerabile din arhitectura noastra cea de toate zilele, cea pe langa care trecem de mii de ori grabiti si nepasatori. Dar cum indiferenta noastra le ucide, ele vin sa ne bantuie...

Suntem 20.000.000 de oameni raspunzatori de patrimoniul nostru. Tu ce faci?

Expozitie manifest realizata sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania si gazduita cu generozitate de Muzeul Taranului Roman, www.distrugeri.ro ofera privirii indragostite de frumos un parcurs initiatic prin spatiile fascinante ale Morii lui Assan, monument de categoria A vandalizat de ani de zile, printre trunchiuri de ciresi recuperati de Serban Sturdza si revizitati de artistul Virgil Scripcariu, prin bogatia stilistica a unui oras surprinzator, emotionant si ignorat de locuitorii sai.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură