Mulţi tineri vaccinaţi care au suferit de inflamaţii cardiace au avut rezultate anormale la RMN după câteva luni [Studiu]

(Getty Images)

Majoritatea tinerilor americani care au prezentat o inflamaţie cardiacă după ce li s-a administrat un vaccin COVID-19 au avut rezultate anormale la investigaţia prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), potrivit unui nou studiu al Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (Centers for Disease Control and Prevention / CDC).

Cercetătorii CDC au urmărit tinerii care au suferit de miocardită, o inflamaţie a muşchiului inimii (miocard), după ce au primit vaccinurile Pfizer sau Moderna împotriva COVID-19, ambele utilizând tehnologia ARN mesager (ARNm).

Cercetătorii au prezentat în The Lancet rezultatele unor sondaje completate de tinerii americani şi de furnizorii lor de servicii medicale. Aceştia au inclus rezultatele a 47% dintre cei 836 de pacienţi cu vârste cuprinse între 12 şi 29 de ani care au prezentat miocardită după vaccinare cu cel puţin 90 de zile înainte ca furnizorul de asistenţă medicală să completeze sondajul. Fiecare pacient cu miocardită a fost înregistrat în Sistemul de raportare a reacţiilor adverse la vaccinuri (Vaccine Adverse Event Reporting System / VAERS). Au fost excluşi pacienţii care au completat ei înşişi un sondaj.

Aproximativ 81% dintre pacienţii incluşi au fost consideraţi de către prestatorii de asistenţă medicală ca fiind complet recuperaţi sau "probabil complet recuperaţi" după miocardită. Cu toate acestea, aproape jumătate dintre pacienţi au continuat să raporteze simptome, inclusiv dureri toracice. Iar dintre cei 151 de pacienţi cărora li s-a urmărit RMN-ul, la 54% s-a observat un rezultat anormal, cum ar fi edeme şi cicatrici.

"Semnificaţia constatărilor RMN-ului cardiac în rândul subgrupului de pacienţi care au fost supuşi investigaţiei imagistice cardiace este neclară.

Dovezile de miocardită provenite din testările RMN ulterioare bazate pe criteriul modificat Lake Louise au fost rare.

"Cu toate acestea, în concordanţă cu câteva serii de cazuri de miocardită după vaccinarea cu ARNm împotriva COVID-19, ce au fost publicate, am observat că aproape jumătate dintre pacienţii (71/151) cu RMN cardiac au avut o creştere reziduală târzie de gadoliniu, ceea ce sugerează cicatrici miocardice", au scris cercetătorii CDC.

La unii dintre pacienţi, rezultatele investigaţiei imagistice cardiace iniţiale au fost normale, dar imagistica după câteva luni a fost anormală, ceea ce poate indica faptul că afecţiunea se agravează în timp.

"CDC efectuează o monitorizare suplimentară a pacienţilor care nu au fost consideraţi recuperaţi la cel puţin 12 luni de la debutul simptomelor, pentru a înţelege mai bine rezultatele lor pe termen lung", au declarat cercetătorii.

Ian Kracalik, un cercetător CDC şi autor principal, nu a răspuns la întrebările trimise prin e-mail de The Epoch Times.

Cardiologii îşi spun părerea

Dr. Anish Koka, un cardiolog din Pennsylvania, a declarat că studiul "ar trebui să risipească noţiunea ridicolă că miocardita clinică - ce iese la iveală atunci când ai dureri în piept pentru că celulele miocardului mor - este uşoară".

Koka, scriind pe Substack, a spus că multe dintre anomaliile detectate la RMN sunt "foarte probabil" legate de miocardită.

CDC a declarat că dovezile actuale susţin o legătură de cauzalitate între vaccinurile pe bază de ARN mesager şi două forme de inflamaţie a inimii: miocardita şi pericardita.

"Este foarte probabil ca acestea să fie cicatrici reale. Întrebarea validă, deschisă, este ce înseamnă aceste cicatrici pe termen lung. Iar cel mai bun răspuns este că nu ştim", a spus Koka.

Raportările către VAERS indică faptul că tinerii, în special bărbaţii tineri, prezintă un risc mai mare decât cel aşteptat de inflamaţie cardiacă după ce au primit injecţiile Pfizer sau Moderna.

Cea mai mare rată raportată este de 78,7 la un milion la a doua doză administrată pentru bărbaţii cu vârste cuprinse între 16 şi 17 ani, a declarat CDC la începutul lunii septembrie. Unele analize risc-beneficiu au concluzionat că riscurile pe care le prezintă injecţiile pentru tinerii sănătoşi depăşesc beneficiile.

Cercetătorii din noul studiu au menţionat: "În ciuda apariţiei într-o frecvenţă mai ridicată decât se aştepta a miocarditei după vaccinarea împotriva COVID-19, s-a demonstrat că beneficiile vaccinurilor COVID-19 cu ARNm depăşesc riscul de miocardită". Ei au citat o lucrare a CDC din iulie 2021 şi o lucrare a CDC din aprilie.

Dr. Peter McCullough, un cardiolog din Texas, a declarat pe Twitter că riscul de efecte secundare la persoanele tinere este un "motiv puternic" pentru ca acestea să refuze să se vaccineze, subliniind rezultatele din noua lucrare. McCullough a spus că a văzut tineri la cabinetul său cu rezultate anormale la mai mult de un an de la vaccinare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură