MTI: Comisie tehnică de anchetă în cazul avionului ieşit de pe pistă la Craiova

Epoch Times România
13.02.2012

Centrul de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile (CIAS), instituţie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, a constituit o comisie tehnică ce va ancheta la Craiova cauzele incidentului aviatic produs pe aeroportul din localitate, unde un avion al companiei Carpatair, care se afla în rulaj pentru decolare, a ieşit luni de pe pistă.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Transporturilor, la bordul aeronavei se aflau 50 de pasageri care au fost evacuaţi. Niciun pasager nu a fost rănit. Aeronava a fost avariată, dimensiunea exactă a pagubelor urmând să fie stabilită în urma anchetei ce va fi efectuată de CIAS.

Rezultatele preliminare ale anchetei vor putea fi cunoscute într-o săptămână, se afirmă în comunicatul MTI, remis luni AGERPRES.

Un avion cu 48 de călători la bord care urma, luni, să decoleze de pe Aeroportul din Craiova, a ieşit de pe pistă din cauza zăpezii.

Directorul Aeroportului din Craiova, Mircea Dumitru, a declarat, pentru AGERPRES, că avionul trebuia să decoleze la ora 10,15, însă, din cauza condiţiilor meteo, a plecat spre Timişoara cu o întârziere de 45 de minute. Potrivit directorului Aeroportului din Craiova, avionul nu a mai putut pleca spre destinaţie, pentru că în momentul în care urma să decoleze "a ieşit din decor", toţi pasagerii fiind însă în siguranţă.

"În momentul în care avionul se pregătea să decoleze, din cauza zăpezii a derapat şi a ieşit din decor în dreapta. Pasagerii care urmau să plece la Timişoara sunt în siguranţă", a declarat directorul Mircea Dumitru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor