MS: Se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale AH3N2

Ministerul Sănătăţii informează că, în ultima săptămână, se constată o intensificare a circulaţiei virusurilor gripale de tip AH3N2, în special pe teritoriul Moldovei, fără a exista, în prezent, riscul unei epidemii.

Potrivit MS, în aceeaşi perioadă a crescut brusc numărul cazurilor de gripă AH3N2 cu preponderenţă în judeţul Iaşi, unde se constată o incidenţă crescută faţă de nivelul naţional.

Astfel, de la începutul supravegherii virusurilor gripale, din săptămâna 40 a anului trecut şi până în prezent, au fost confirmate, în total, 63 de virusuri gripale AH3N2, activitatea gripală fiind de intensitate medie, cu focar local în judeţul Iaşi şi cu cazuri sporadice în alte 15 judeţe.

În ultima săptămână, se constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.

În context, specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor şi să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor.

În ultima săptămână, se constată şi o creştere a infecţiilor respiratorii acute cu 16,8% faţă de săptămâna anterioară, fără a fi depăşite valorile medii ale anilor trecuţi.

Măsurile de igienă personală precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt importante pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi, în special, prin gripă.

Respectarea unui regim de viaţă sănătos - alimentaţie bogată în proteine, legume şi fructe, odihnă - este esenţială pentru menţinerea unui corp sănătos.

De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură