MRU: Trei milioane de români riscă să îşi piardă locul de muncă din străinătate din cauza Guvernului

Epoch Times România
10.10.2012

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat miercuri că Victor Ponta asimiliează politica externă ,,cu politica sportivă”, susţinând că aproape trei milioane de români riscă să îşi piardă locul de muncă din străinătate pe seama ,,inactivităţii crase” a guvernului.

,,În ceea ce priveşte politica externă, domnul Ponta a început mandatul domniei sale cu reuniunea primilor miniştri la Bucureşti. E vorba de Prietenii Coeziunii pregătită de guvernul Ungureanu. Şi după aceea a început un soi de vizite la Bruxelles chemat fiind acolo să dea socoteală, la care se adaugă ieşirile în spaţiul extern sau întâlniri cu înalţi demnitari străini prilejuite de meciuri. Domnia sa asimilează politica externă cu politica sportivă”, a spus el, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungureanu a precizat că Victor Ponta a fost de două ori la Londra la Jocurile Olimpice, precum şi la meciul Cehia-Polonia iar beneficiul României prin prezenţa lui acolo este zero. ,,De două ori merge la Londra la Jocurile Olimpice, beneficiu pentru România ca prezenţă prin domnia sa zero. Meci Cehia-Polonia la Campionatul European în Polonia, pretext pentru a se întâlni cu primul ministru Tusk, beneficiu pentru România zero. Tot la Bucureşti, şi tot la meci se întâlneşte cu primul ministru moldovean, cu domnul Filat. Beneficiu pentru România zero”, a comentat el.

,,La care adăugăm faptul că nu mai poate organiza Congresul Internaţionalei socialiste la Bucureşti. Şi adevărul este acesta: nimeni nu mai vrea să vină la Bucureşti nici măcar dintre aliaţii ideologici ai domnului Ponta. La departe faptul că sunt demnitari străini care refuză să vină la Bucureşti şi citez cazul ministrului francez al Afacerilor Externe, domnul Fabius, şi cazul doamnei Catherine Ashton al căror refuz de venire la Bucureşti este clar şi public”, a completat fostul premier.

Ungureanu a precizat că mai multe state membre UE ameninţă că închid piaţa forţei de muncă naţionale pentru români din cauza calităţii ,,execrabile” a reprezentării României în străinătate. ,,Nimeni nu face vorbire de la guvern despre calitatea execrabilă a reprezentării României în străinătate. Din ce în ce mai multe state membre ale UE, pe seama diminuării credibilităţii României, ameninţă sau iau deja decizii de închidere a pieţei forţei de muncă naţionale pentru muncitorii români şi bulgari. Ne interesează în special românii”, a punctat preşedintele FC. Ungureanu a încheiat spunând că ,,Guvernul Ponta dovedeşte paralizie şi incapacitate de a proteja viaţa şi munca acestor milione de români de care depinde existenţa altor trei milioane de români în ţară".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor