Moto: Peste 200 de concurenţi, înscrişi până acum la Red Bull Romaniacs

Epoch Times România
10.06.2012

201 concurenţi s-au înscris până acum la a noua ediţie a Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume, care se va disputa între 13 şi 17 iunie, au menţionat organizatorii într-un comunicat.

Miercuri 13 iunie, ora 18,00, pe B-dul Coposu din Sibiu se va da startul Prologului.

Printre piloţii de la clasa Pro se află cinci rideri români, trei dintre ei fiind din Sibiu. Este vorba despre Ioan Tara, câştigătorul clasei Expert Single din 2011, Paul Frăţilă, campion al României la enduro, şi Rienk Tunistra, un olandez care în urmă cu câţiva ani a decis sa rămână în România pentru a lucra şi ulterior concura la Red Bull Romaniacs.

Celor trei debutanţi de la clasa Pro li se vor adăuga abonaţii la această categorie, Mani Gyenes şi Erwin Kovacs. Gyenes este dublu câştigător al raliului la clasa Expert Team alături de Laszlo Olah şi a câştigat raliul Dakar la Maraton în 2011, iar Kovacs este multiplu campion al României la enduro şi o prezenţă constantă la Erzbergrodeo.

Până în prezent la raliu sunt înscrişi 19 români, printre ei fiind şi Cristian Dunca, timişoreanul care la doar 17 ani participă pentru a doua oară la Red Bull Romaniacs. Cristi va fi ajutat de tatăl său, Romeo Dunca, însă cei doi nu vor mai merge ca anul trecut la Hobby Team, ci la Hobby Single, această decizie permiţându-le să puncteze invididual.

Pe lista concurenţilor de la Expert Team se găsesc pentru prima oară Dani Oţil şi Krisztian Nagy, cei doi concurând până acum ca echipă la clasa Hobby. Dupa locul trei de anul trecut şi anii de experienţă acumulaţi, cei doi vor înfrunta în această ediţie un traseu mult mai dificil, având ca obiectiv sa îşi depăşească limitele şi să termine raliul.

Program Red Bull Romaniacs 2012:

Luni 11 iunie: Verificări tehnice şi administrative la Hotel Ramada şi paddock-ul concurenţilor - Sibiu;

Marţi 12 iunie: Verificări tehnice şi administrative la Hotel Ramada şi paddock-ul concurenţilor - Sibiu; 21.00 -briefing pentru concurenţi şi echipele de asistenţă;

Miercuri 13 iunie: Calificări pentru Prolog; 18.00 Prologue, Bd. Coposu Sibiu;

Joi 14 iunie: Off-road ziua 1. Finiş în Sibiu. 21.00 Briefing - Hotel Ramada

Vineri 15 iunie: Off-road ziua 2. Finiş în Voineasa. 21.00 Briefing - Hotel Voineasa;

Sâmbătă 16 iunie: Off-road ziua 3. Finiş în Sibiu. 21.00 Briefing - Hotel Ramada;

Duminică 17 iunie: Off-road ziua 4. Finiş în Sibiu pe dealul Guşteriţa. 22.00 Festivitate de premiere şi petrecerea de final a raliului - Club Zen, Sibiu.

Informaţii despre punctele de spectatori pentru fiecare zi de traseu offroad se pot găsi pe www.redbullromaniacs.com.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor