Moşteanu: PNL a refuzat din start discuţiile cu USR pentru refacerea coaliţiei. Am simţit ostilitatea preşedintelui Iohannis

Liviu Ionut Mosteanu
Liviu Ionut Mosteanu (Epoch Times România)

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, susţine că România ar fi putut avea acum un nou guvern dacă PNL nu ar fi refuzat “din start” negocierile cu useriştii pentru refacerea coaliţiei.

Moşteanu îi acuză pe liberali că s-au dus „să se umilească la PSD, încearcă din răsputeri să refacă USL”, excluzând orice negociere cu USR.

“PNL a refuzat din start discuţiile cu USR despre refacerea coaliţiei de guvernare. USR a cerut un nou prim-ministru, desemnarea lui Nicolae Ciucă era un pas important pentru a debloca criza politică declanşată de PNL. Cu un calendar de reforme negociat, cu un nou acord care să ne garanteze că vom evita momente precum demiterea miniştrilor Vlad Voiculescu şi Stelian Ion, coaliţia de guvernare putea fi refăcută în câteva zile.

Astăzi România ar putea avea un nou guvern, cu puteri depline. Un Guvern USR - PNL - UDMR, aşa cum îşi doresc mare parte din românii care au votat cele 3 partide. Ce a ales să facă PNL? Au mers să se umilească la PSD, încearcă din răsputeri să refacă USL şi au exclus orice fel de negociere cu USR. PNL nu a negociat nimic cu USR zilele astea”, a afirmat Moşteanu, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

Mai mult, liderul USR acuză că ar fi simţit “încă de la început” “ostilitate” din partea preşedintelui Klaus Iohannis dar şi din partea liberalilor, şi reiterează faptul că partidul din care face parte nu va vota un guvern minoritar PNL.

“Am simţit ostilitatea Preşedintelui Klaus Iohannis şi a PNL încă de la început. Rupţi total de nevoile românilor, 'echipa câştigătoare' se încăpăţânează să ţină captivă România unor orgolii mărunte. În România reală pe care ei nu o mai văd, sute de oameni mor zilnic de COVID, inflaţia a ajuns la un nivel istoric, preţurile au explodat, iar criza energetică internaţională a lovit marile oraşe, lăsate cu datorii istorice.

Crizele din România ar fi trebuit să-i responsabilizeze, însă pentru PNL a fost mai important să convingă PSD, decât USR. Singura şansă de a trece guvernul minoritar PNL este să fie votat de PSD. USR nu va vota un guvern minoritar PNL. Dacă au ales calea PSD, să vină să spună clar românilor că ei vor să reformeze justiţia şi administraţia publică, să profesionalizeze companiile de stat, să construiască spitale şi autostrăzi cu PSD”, a mai scris Moşteanu pe platforma de socializare.