Moscoviţii sfătuiţi să stea în casă datorită “putorii chimice” raportate în oraş

(Captură Foto)

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă a avertizat moscoviţii să îşi ţină geamurile închise dacă percep un miros “chimic” în aer, deoarece misterioasa putoare din 2014 a fost din nou raportată în capitala rusă.

Rezidenţii mai multor districte din Moscova s-au plâns duminică de un “puternic miros neplăcut”, au raportat autorităţile locale. Sokolniki, Lefortovo şi Nagatinski Zagon se numără printre districtele cele mai afectate de putoare, a raportat website-ul de ştiri Moskva.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a declarat că agenţiile ecologiste investighează problema şi că până acum nu au fost identificate ameninţări pentru sănătatea publică. Totuşi, a recomandat rezidenţilor care percep un “miros chimic” să stea în casă, să îşi închidă geamurile şi uşile şi să astupe spaţiile de sub uşi cu prosoape umezite.

Avertismentul ministerului are loc după ce o altă putoare misterioasă a învăluit Moscova în noiembrie 2014, urmată o lună mai târziu de o creştere bruscă a nivelurilor de hidrogen sulfurat înregistrate în oraş, rezidenţii fiind sfătuiţi de asemenea să stea în casă.

Oficialii au susţinut că putoarea din noiembrie 2014 se datorează unei probleme la o rafinărie operată de Gazprom. Un tribunal din Moscova a amendat unitatea cu o amendă de 250.000 de ruble (la acea vreme 4.500 de dolari) pentru poluare, conform agenţiei de ştiri RAPSI. Totuşi, compania Gazprom a negat că ar fi fost responsabilă pentru acel incident.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe