Moscova laudă Tiraspolul pentru cheltuirea banilor alocaţi de Rusia

Epoch Times România
02.11.2012

Fondurile alocate Tiraspolului de Rusia sunt cheltuite corect odată cu schimbarea puterii în regiune, a declarat Serghei Gavrilov, coordonatorul grupului de deputaţi din Duma de Stat de la Moscova, responsabil pentru relaţiile cu consiliul suprem al regiunii transnistrene.

“Am putut observa că, în sfârşit, în Transnistria, a apărut o putere politică decisivă, coerentă şi puternică. Am constatat că ajutorul acordat de Federaţia Rusă nu este deturnat, ci se cheltuite după destinaţie. Mai mult decât atât, am constatat că fondurile alocate de Rusia sunt economisite", a declarat Gavrilov, relatează UNIMEDIA, care preia portalul de ştiri novostipmr.com.

Potrivit deputatului rus, această situaţie este legată în primul rând de activitatea actualei conduceri a regiunii. „Nici Uniunea Europeană, dar nici Republica Moldova nu sunt dispuse să rezolve problema transnistreană, chiar şi din punct de vedere pragmatic. Înăsprirea embargoului economic, în pofida tuturor declaraţiilor politicienilor moldoveni, duce la distrugerea industriei şi agriculturii transnistrene", a conchis politicianul rus.

Declaraţiile responsabilului rus intervin în condiţiile în care fostul lider al regiunii separatiste transnistrene, Igor Smirnov, şi fiul său, Oleg, alături de alţi apropiaţi ai fostului regim separatist, sunt vizaţi de o anchetă deschisă la Moscova pentru deturnarea fondurilor alocate de Rusia pentru Transnistria.

În 2012, Federaţia Rusă va aloca regiunii separatiste transnistrene trei miliarde de ruble (circa 96 milioane de dolari) pentru proiecte de infrastructură.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor