Monica Niculescu, oprită de Daria Gavrilova în runda a doua a turneului WTA de la Hong Kong

Reprezentanta noastră s-a înclinat în faţa australiencei în urma unui meci maraton, joi, în optimile competiţiei asiatice, scor final 6-3, 4-6, 7-6 (3).
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu.
Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu. (Getty Images)

Monica Niculescu (31 ani, 87 WTA) a avut meci dificil cu adversara sa din manşa a doua a turneului WTA de la Hong Kong - Daria Gavrilova din Australia - jucătoare mai bine clasată în ierarhia mondială (24 ani, 34 WTA).

Niculescu a luptat aproximativ trei ore cu favorita numărul şapte a circuitului (două ore şi 51 de minute), în faţa căreia s-a înclinat în trei seturi cu scorul de 6-3, 4-6, 7-6 (3).

Campioana noastră a avut start de partidă greu - în primul set a fost condusă cu 5-0, pentru ca apoi să câştige trei ghemuri la rând, adversara sa impunându-se totuşi cu 6-3. În actul secund românca a mers mult mai bine, a avut 3-1 şi 5-2, încheind pozitiv cu 6-4.

Lupta cea mai grea s-a dat în decisiv. După un început net favorabil tenismanei din Australia care părea că va termina uşor, desprinzându-se la 5-1, Monica a avut o revenire admirabilă în joc, egalând situaţia pe tabela de marcaj, lupta finală dându-se în tiebreak. Aici, până la urmă , Gavrilova a avut câştig de cauză (7-3).

Monica Niculescu a contabilizat în acest meci o dublă greşeală în timp ce oponenta sa a numărat 4 duble greşeli, respectiv 3 aşi.

Jucătoarea noastră s-a ales cu un cec de 7.195 dolari şi 30 de puncte WTA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport