Monica Macovei: Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, deci şi le-a însuşit

Monica Luiza Macovei, conferinţă de presă la sediul PDL
Monica Luiza Macovei, conferinţă de presă la sediul PDL (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
15.11.2012

Într-o postare pe blogul său personal, europarlamentarul şi vicepreşedintele PDL Monica Macovei precizează că că premierul Victor Ponta ar trebui să-şi dea demisia de la şefia Guvernului, întrucât nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL.

„Ponta nu s-a dezis niciodată de declaraţiile anti-americane ale liderilor USL, ceea ce înseamna ca si le-a însuşit. Ponta însuşi trebuie să demisioneze din fruntea acestui Guvern, în care încă activează trei demnitari incompatibili prin deciziile ANI. Odată cu propria demisie, din minima decenţă faţă de cei care au contribuit la democratizarea României, Ponta trebuie să condamne public afirmaţiile liderilor USL care vor să scoata România de pe traiectoria Vest şi să o pună pe traiectoria Est, acesta fiind cel mai mare pericol pentru ţară“, a scris Monica Macovei pe blog.

Vicepreşedintele PDL a criticat aspru şi declaraţiile lui Dan Mihalache, fostul secretar general al Guvernului, pe care le consideră iresponsabile şi dispreţuitoare faţă de lege.

”Dan Mihalache alege să pună în pericol chiar şi aspecte privind siguranţa naţională, numai pentru ca politicienii corupţi sau găsiţi incompatibili de ANI din jurul lui Ponta să nu poată fi făcuţi responsabili în faţa legii la fel ca orice alt cetăţean”, a precizat europarlamentarul.

În articolul său, Macovei reaminteşte, pe lângă Mihalache, şi numele alor lideri USL care au adresat injurii sau acuzaţii calomnioase la adresa americanilor, precum Iliescu, Antonescu sau Nicolaescu.

”Demiterea lui Dan Mihalache nu poate să-l scape pe Victor Ponta de responsabilitatea de a nu proteja politicieni incompatibili şi iresponsabili”, mai scrie Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor